Ασταθής σήμερα ο καιρός στην Κρήτη

Ασταθής σήμερα ο καιρός στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου αναμένεται να διατηρηθεί ο άστατος καιρός με τα φαινόμενα να γενικεύονται σχεδόν στο σύνολο της χώρας.

Από τις πρωινές ώρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε τμήματα του Ιονίου, του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και σε μεμονωμένες περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας. Τις μεσημεριανές ωστόσο ώρες, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, σε όλα τα ηπειρωτικά, στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, στις Βόρειες Κυκλάδες και σε ορεινές και ημιορεινές κυρίως περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν πρόσκαιρα από χαλαζόπτωση. Στα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 18, στη Θεσσαλία από 8 έως 20-21 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 18-19 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Περισσότερο ενισχυμένο θα είναι το δυτικό ρεύμα στο Νότιο όπου οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης.

Στον προγνωστικό χάρτη, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων το τρίωρο 12:00 – 15:00 (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης 19 Απριλίου, διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να επηρεαστούν οι περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

 

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather