Αρνητικά όλα τα rapid tests που διενεργήθηκαν χθες σε Χανιά και Πλατανιά

Αρνητικά όλα τα rapid tests που διενεργήθηκαν χθες σε Χανιά και Πλατανιά

Προληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για Covid-19 πραγματοποιήθηκαν από την κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ., την Τρίτη 29/12/2020, στους εργαζομένους του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Χανίων, σε ωφελούμενους του Φιλόπτωχου Συσσιτίου Σπλάντζιας αλλά και σε κατοίκους της περιοχής, που θέλησαν να συμμετάσχουν.

Τα αποτελέσματα των προληπτικών ελέγχων ήταν όλα αρνητικά, ενώ προληπτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλες τις υπηρεσίες και τις κοινωνικές δομές του Δήμου Χανίων.

Οι ευάλωτες κοινωνικές μονάδες ήταν και θα είναι προτεραιότητα για εμάς και σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την προστασία και την ασφάλειά τους”, επεσήμανε σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, η οποία ήταν παρούσα κατά τη διεξαγωγή των ελέγχων.

Στον Πλατανιά

Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Κρήτης / Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Πλατανιά πραγματοποίησαν την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στο Δήμο Πλατανιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ελήφθησαν περίπου 200 δείγματα τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ Ντουκακης Στεφανος, ανέφερε οτι «η πραγματοποίηση των τεστ, θα βοηθήσει στο να υπάρχει καλύτερη και περισσότερο αξιόπιστη αποτύπωση, πιθανών κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Χανίων».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather