Αρχίζουν οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων

Εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών της ομάδας Α των ευπαθών πολιτών, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στον τρέχοντα μήνα οι ηλικιακές ομάδες των 70-74 ετών και 65-69 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας την Τετάρτη.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί συνολικά στη χώρα μας, ενώ μόνο χθες έγιναν 24.478. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού που έχει λάβει τη μία δόση ανέρχεται σε 7,62% και εκείνο που έχει λάβει και τις δύο σε 3,64%.

Σχετικά με τις παραδόσεις της Pfizer μόνο για τον Απρίλιο, επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο οποίος είπε πως παράλληλα «θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο».

Έκκληση για βοήθεια στους ιδιώτες γιατρούς

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι χθες μπήκε στην εφημερία το Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο. Όπως είπε, από σήμερα μπαίνουν και άλλα δύο ιδιωτικά. «Θέλουμε να κάνουμε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν. Θα λαμβάνουν 2.000 ευρώ τον μήνα και συν τις υπερωρίες. Όλοι πρέπει να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα Υγείας στη μάχη που δίνουμε», υπογράμμισε ο υπουργός.

Όπως είπε, οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι αυτές από 20 έως 50. «Κάνω έκκληση να πορευτούν μαζί μας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather