Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για νέες ταυτότητες: «Μην ακούτε τον καθένα που εκμεταλλεύεται την πίστη»

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για νέες ταυτότητες: «Μην ακούτε τον καθένα που εκμεταλλεύεται την πίστη»

Να μην βιαστούν να σπεύσουν στα αστυνομικά τμήματα με αφορμή τις νέες ταυτότητες επειδή ακούν την συνωμοσιολογία κάποιων, κάλεσε τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος σημείωσε σε κήρυγμα του επιπλέον πως η εκκλησία θα μελετήσει το θέμα και θα ενημερώσει τον κόσμο.

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Αντίθετος με τις αντιδράσεις

O Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι στις τελευταίες αντιδράσεις και στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται και στην Κρήτη για τις ταυτότητες με ψηφιακή μορφή. 

Ειδικότερα ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης, με αφορμή και το συλλαλητήριο ενάντια στις νέες ταυτότητες, που είχε προγραμματιστεί την ίδια ώρα στην πλατεία Ελευθερίας, σε μικρή απόσταση από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο, όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία, είπε χαρακτηριστικά: «Περιμένετε να δούμε αν χρειαστεί να παρέμβει η Εκκλησία. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ απόψε και όχι εκεί (σ.σ. στο συλλαλητήριο) που είναι υποκινούμενο από παραεκκλησιαστικά κέντρα».

Αναφερόμενος στις εικόνες των πολιτών που περιμένουν στην ουρά έξω από τα αστυνομικά τμήμα προκειμένου να εκδώσουν ταυτότητες παλαιού τύπου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είπε: «Σπεύδουν κάποιοι στα αστυνομικά μας τμήματα να βγάλουν ταυτότητα επειδή ακούν τις συνωμοσιολογίες κάποιων. Δηλαδή πιστεύουν ότι η Εκκλησία θα αφήσει το λογισμό μας απαράκλητο και δε θα μας πει αυτό που πρέπει να μας πει στην ώρα που πρέπει να το πει και δε θα αντιδράσει εάν πρέπει να αντιδράσει;».

Καταλήγοντας ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να εμπιστευθούν την Εκκλησία λέγοντας ότι «υπάρχουν οι πνευματικοί σας ταγοί. Εμπιστευθείτε επιτέλους την εκκλησία και μην ακούτε τον καθένα που εκμεταλλεύεται την πίστη, την ευσέβεια και την αθωότητα της καρδιά σας».

«Γι’ αυτό λοιπόν η θέση μας είναι δίπλα και κοντά στον Άγιο Τίτο, τον πρώτο Επίσκοπο Κρήτης, εδώ χτυπά η καρδιά της Εκκλησίας μας. Σας καλώ να έρθετε και αύριο στην Θεία Λειτουργία να μνημονεύσουμε τον Άγιο που μας ενώνει με τον Χριστό, την Εκκλησία και μεταξύ μας. Μη φοβάστε τίποτα όταν έχουμε τον Άγιο Τίτο συνοδοιπόρο στη ζωή μας» κατέληξε.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather