Αρχές Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου

Αρχές Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου

Θέμα ημερών είναι να χτυπήσουν ξανά χαρμόσυνα οι καμπάνες του Αγίου Μηνά και όλων των ναών της Κρήτης κατά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου που προσδιορίζεται αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης ανέφερε ότι μέχρι την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ για την εκλογή του Αρχιεπισκόπου.

Στη συνέχεια αναμένεται η πρόσκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προκειμένου ο νέος Αρχιεπίσκοπος να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την τελετή διαβεβαίωσης όπως ονομάζεται ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτό θα συμβεί το επόμενο δεκαήμερο και ανάλογα με το πρόγραμμα της κ.Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την τελετή ενθρόνισης στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στις αρχές Φεβρουαρίου σε ημερομηνία που θα οριστεί το επόμενο διάστημα.

Στο Ρέθυμνο ο Ευγένιος

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, μετά την επιστροφή του από το Φανάρι όπου  έδωσε Το Μικρό Μήνυμα ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εν συνεχεία το Μεγάλο Μήνυμα ενώπιον των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά την εκλογή του, διαμένει προσωρινά στην Μητρόπολη Ρεθύμνης όπου τακτοποιεί και τις τελευταίες εκκρεμότητες πριν την εγκαταλείψει για την Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο θα μπορεί να διαμείνει πλέον μόνιμα το πρώτο βράδυ της ενθρόνισής του.

Αντίστροφη μέτρηση και για νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνου.

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου ανοίγει το δρόμο και για την πλήρωση της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Κνωσού το θέμα θα συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου υπό την προεδρία του νέου Αρχιεπισκόπου μέσα του Φλεβάρη, κατά την οποία θα εκκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Κρήτης με την κατάρτιση του τριπρόσωπου και στη συνέχεια η εκλογή από τα μέλη της συνόδου.

Φροντίδα και περιποίηση για τον Ειρηναίο

Ο τέως Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος θα παραμείνει στην Αρχιεπισκοπή στο δωμάτιο όπου διαμένει τώρα για να δέχεται φροντίδα και περιποίηση λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather