Αποκαταστάθηκε η πέτρινη σκάλα δίπλα στο Κ.Α.Μ., στο Ενετικό Λιμάνι

Αποκαταστάθηκε η πέτρινη σκάλα δίπλα στο Κ.Α.Μ., στο Ενετικό Λιμάνι

Αποκαταστάθηκε με μέριμνα του Δήμου Χανίων, η πέτρινη σκάλα σύνδεσης των οδών Αγίου Μάρκου και Αφεντούλιεφ, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, στο πλαίσιο του έργου “Αποκατάσταση πέτρινης σκάλας σύνδεσης οδών Αγίου Μάρκου και Αφεντούλιεφ”.

Το συγκεκριμένο έργο αφορούσε στη συνολική αποκατάσταση της πέτρινης σκάλας, που βρίσκεται στη βόρειο-ανατολική, εξωτερική πλευρά του λόφου “Καστελίου”, της Παλιάς Πόλης, και τέμνεται με τη δυτική, εξωτερική πλευρά του Μεγάλου Αρσεναλίου – Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).

Η σκάλα αποτελεί συνέχεια της οδού Αγίου Μάρκου και συνδέει την πλατεία Αγίου Τίτου στον λόφο “Καστέλι” με την οδό Αφεντούλιεφ, παρέχοντας επιπλέον πρόσβαση στη δυτική είσοδο του ορόφου του “Μεγάλου Αρσεναλιού”- Κ.Α.Μ..

Επισημαίνεται ότι οι εργασίες αποκατάστασης είχαν σκοπό, αφενός την ασφαλή διέλευση των πεζών και αφετέρου, την ανάδειξη του ευρύτερου χώρου, δεδομένου ότι η σκάλα εφάπτεται πάνω σε σημαντικά μνημεία, όπως το Βυζαντινό τείχος και το Μεγάλο Αρσενάλι, ενώ συνδέει κυκλοφοριακά, τον λόφο του Καστελίου με το Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

π1

π2

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather