Απογραφή 2021: Μικρή αύξηση του πληθυσμού στην Κρήτη

Απογραφή 2021: Μικρή αύξηση του πληθυσμού στην Κρήτη

Μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα και μικρή αύξηση στην Κρήτη, συγκριτικά με το 2011,  δείχνουν τα στοιχεία από την Απογραφή του 2021 που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Κάθε 10 χρόνια, η ΕΛΣΤΑΤ διενεργεί απογραφή πληθυσμού – κατοικιών με σκοπό «τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους. Η απογραφή αποτελεί διαχρονικά την πλέον σύνθετη και ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία, καθώς καλύπτει όλη την επικράτεια της χώρας (ηπειρωτική, νησιωτική, παραμεθόριες περιοχές) όπου υπάρχουν κάτοικοι. Τα αποτελέσματα της απογραφής αποτελούν οδηγό για την άσκηση κατάλληλων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών και καλύπτουν μια σειρά από διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας».

Σε 624.408 ανέρχεται ο πληθυσμός της Κρήτης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 που ανακοινώθηκαν επίσημα χθες από την ΕΛΣΤΑΤ.
Μέσα σε δέκα χρόνια, ο πληθυσμός του νησιού αυξήθηκε κατά μόλις 0,2%, με τις γυναίκες να είναι ελαφρώς περισσότερες από τους άνδρες.
Η πλειοψηφία των κατοίκων ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 40-49, με τα περισσότερα νοικοκυριά να αποτελούνται από 1 άτομο, στατιστικό με μεγάλη αύξηση συγκριτικά με την απογραφή του 2011.
Αναφορικά με τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια, αλλά μένουν μόνιμα στην Κρήτη, οι περισσότεροι είναι από την Αλβανία (21.992)

Ο αριθμός των νοικοκυριών έχει επίσης αυξηθεί κατά +3,6% καθώς στην Απογραφή του 2021 καταγράφηκαν 250.389  νοικοκυριά.
Ως προς την οικογενειακή κατάσταση των μόνιμων κάτοικων στην Κρήτη, οι περισσότεροι είναι έγγαμοι (288.111) και ακολουθούν οι άγαμοι 255.610. Τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης είναι 3.310.
Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather