Αποχωρεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ η Χρυσούλα Χατζηδάκη

Αποχωρεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ η Χρυσούλα Χατζηδάκη

Την παραίτησή της από την θέση της προέδρου της ΔΕΥΑΧ, υπέβαλε τελικά χθες η Χρυσούλα Χατζηδάκη, δίνοντας η ίδια ένα τέλος σε όλη την φιλολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, με την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην ίδια και στον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη. Όπως η ίδια τονίζει στην επιστολή παραίτησής της, δεν παραιτήθηκε αμέσως μόλις της ζητήθηκε από τον δήμαρχο, για να ολοκληρώσει τον κύκλο των απαραίτητων ενεργειών της, ώστε να αντικρούσει με τεκμήρια τα όσα της αποδίδονται.

Η επιστολή της κας Χατζηδάκη είναι η ακόλουθη:

«Μετά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, επιτέλεσα τον θεσμικό μου ρόλο, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των ενεργειών που απαιτούνταν για να συγκεντρώσω, να ενημερώσω και να αποστείλω συμπληρωματικά στοιχεία στην εποπτεύουσα αρχή και στην Ε.Α.Δ. (θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής), προκειμένου να διαφυλάξω το δημόσιο συμφέρον αναφορικά με θέματα που τέθηκαν υπόψη μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου και όχι το προσωπικό μου συμφέρον, την “αγάπη για την καρέκλα”, όπως τεχνηέντως κάποιοι προσπαθούν να μου προσάψουν.

Έτσι, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούσα, κλείνει και αυτός ο κύκλος με καθαρή τη συνείδησή μου και ψηλά το κεφάλι, αντλώντας δύναμη από την πραγματική συμπαράσταση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΧ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας, το οποίο εργάζεται σκληρά για να φέρει εις πέρας το σημαντικό έργο του και να δηλώσω ότι αποχωρώ από τη θέση της Προέδρου και από μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ, υποβάλοντας την παραίτησή μου, ξακαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι ουδέποτε παραιτούμαι από την προάσπιση του κώδικα των αξιών μου.

Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή, όπως μου είπε ο γιος μου και με αυτό πορεύτηκα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, το μεσημέρι, δεν έχω διάθεση να συμμετέχω σε ένα ακόμα σόου με αντικείμενο εμένα. Εγώ επιτέλεσα το καθήκον μου.

Η παραίτησή μου είναι προς διευκόλυνση του κ. Δημάρχου. Θα αντιμετώπιζε διαδικαστικό πρόβλημα άλλωστε, αφού στην πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου περιέλαβε ως πρώτο θέμα τον διορισμό του ως Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ και ως δεύτερο θέμα την αντικατάστασή μου, όχι το ανάποδο, όπως υποδεικνύει η λογική. Τέτοια είναι η σπουδή του για την ανάληψη της θέσης».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather