Από τα Χανιά ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη του Νίκου Ταχιάου στην Κρήτη

Από τα Χανιά ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη του Νίκου Ταχιάου στην Κρήτη

Η ανάπτυξη της Κρήτης μέσα από μεγάλα έργα υποδομών αποτελεί, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψης του στην Κρήτη, ο κ Ταχιάος, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Κρήτη και στα έργα υποδομής στο νησί τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, ” βασικός άξονας της πολιτικής μας είναι η περιφερειακή ανάπτυξη”.

Ο κ Ταχιάος επεσήμανε ότι η ανάπτυξη επιτυγχάνεται μέσα από δομές που μπορούν όπως είπε να στηρίξουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο υφυπουργός Υποδομών επισκέφθηκε τμήμα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, στο κομμάτι Χανιά -Κίσσαμος, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης , ενημέρωσε τον κ Ταχιάο για το έργο και την αποστολή του Οργανισμού και για την πορεία των εκτελούμενων έργων.

” Ο ΟΑΚ είναι ένας σημαντικός Οργανισμός που καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το έργο του”, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών.

Παράλληλα κατά την παρουσία του στην έδρα του ΟΑΚ αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Ο κ Ταχιάος επισκέφθηκε επίσης το εργοτάξιο της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη, χαρακτηρίζοντας το έργο πολύ σημαντικό και τονίζοντας οτι χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποδοχή και συννένεση της τοπικής κοινωνίας στην εκτέλεση του έργου.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης ,ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πορεία του έργου , το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του που είναι 18 μήνες καθώς και για το κόστος κατασκευής που φθάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Ταχιάος χαρακτήρισε την επίσκεψη του στην Κρήτη ,ενημερωτική και στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Nτ. Μπακογιάννη: Eίμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις δημοπρατήσεις

«Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στα Χανιά τον Yφυπουργό Υποδομών. Ο κ. Ταχιάος έχει εξαιρετική γνώση των έργων που υλοποιούνται στο Νομό και γνωρίζει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν», δήλωσε η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πιθανές καθυστερήσεις στα έργα. Μετά τις μελέτες που προχώρησαν τον προηγούμενο χρόνο είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις δημοπρατήσεις. Με καλή συνεργασία των συναδέλφων βουλευτών, της Περιφέρειας Κρήτης με την κυβέρνηση θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες ώστε να είμαστε συνεπείς στους χρόνους και να μην ξεφύγουν καθόλου τα χρονοδιαγράμματα».

Σ. Βολουδάκη: Ανεκτίμηση η συμβολή του ΟΑΚ σε θέματα υποδομών

Η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με τον υφυπουργό Υποδομών κ. Νίκο Ταχιάο και επισκέφθηκαν μαζί τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση “η κ. Βολουδάκη τόνισε για ακόμα μια φορά, πως ο ΟΑΚ πραγματοποιεί τεράστιας σημασίας έργα για τα Χανιά και η συμβολή του σε θέματα υποδομών είναι ανεκτίμητη.

Η κ. Βολουδάκη επισήμανε πως βρίσκεται και η ίδια σε διαρκή συνεργασία και επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου, προκειμένου να επιταχυνθεί η διευθέτηση διοικητικών εκκρεμοτήτων που αφορούν στην ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος, η κα Βολουδάκη -όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση- και ο κ. Ταχιάος επισκέφθηκαν μαζί τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογέρη, κατά της διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υφυπουργού που αφορούν στο Νομό”.

Αλ. Μαρκογιαννάκης: Τα έργα στα Χανιά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Στη σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Ε. Χανίων υπό τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο, ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισήμανε τη διάθεση για ταχεία και αποφασιστική πρόοδο των μεγάλων έργων που επιτελούνται στα Χανιά.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των έργων για τον νέο ΒΟΑΚ, την παράκαμψη Κισάμου, τη διασύνδεση του αεροδρομίου μέσω Σούδας με τον ΒΟΑΚ, το φράγμα του Ταυρωνίτη, τη γέφυρα του Κερίτη κ.ά.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι η παρουσία του υφυπουργού στα Χανιά δείχνει ξεκάθαρα τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση όλων αυτών των σημαντικών έργων: «Για την κυβέρνηση τα μεγάλα έργα στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά αποτελούν βασική προτεραιότητα. Ο κύριος υφυπουργός μας το τόνισε σήμερα εδώ με την παρουσία και τις παρεμβάσεις του.  Έχουμε τη δική του διαβεβαίωση ότι το μεγάλο κομμάτι του ΒΟΑΚ, δηλαδή το τμήμα Κίσσαμος- Χερσόνησος θα ξεκινήσει από τα Χανιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σημαντικό είναι επίσης ότι προχωράει το έργο των σχολικών κτιρίων στο Καστέλι το οποίο θα λύσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κ. Ταχιάος στην αρχή της θητείας του πραγματοποιεί μια τόσο ουσιαστική επίσκεψη εργασίας στην Κρήτη ξεκινώντας από τα Χανιά και συμπλήρωσε: «Τα μεγάλα έργα στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης συνολικά και η παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού το πιστοποιεί ξεκάθαρα».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather