Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη

Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη

Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση για το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων παρασκευής και συσκευασίας Τροφίμων, Αρτοσκευασμάτων Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής, την ερχόμενη Πέμπτη στην Πλ. Αγοράς.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Βάζουν στόχο τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν, οι μισθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις και όλα τα κατακτημένα δικαιώματα μας. Ταυτόχρονα, στοχεύουν στην αποδυνάμωση του εργατικού κινήματος επιφέροντας νέο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, συμπληρώνοντας τη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του προηγούμενου υπουργού Χατζηδάκη ενάντια στην απεργία, καθιστώντας ποινικό αδίκημα την περιφρούρησή της.
Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.
H κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε το νέο έκτρωμα στις επιτροπές της Βουλής, με στόχο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Τι μεγαλύτερη απόδειξη από αυτή για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος ότι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.
Λέμε αποφασιστικά όχι στη σύγχρονη σκλαβιά και στον εργασιακό μεσαίωνα. Δεν θα δεχτούμε τη φτώχια και το σακατιλίκι, ατελείωτα ωράρια και δουλειά μέχρι το τάφο!
Άθλιοι μισθοί και μεροκάματα, φτώχια και ανέχεια, εντατικοποίηση της εργασίας, βία και παρενόχληση, νεκροί και σακατεμένοι εργάτες και εργάτριες, διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών αυτά είναι σε ημερήσια διάταξη. Στο κλάδο τροφίμων-ποτών έχουμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες και όλα αυτά είναι ως αποτέλεσμα της άθλιας κατάστασης που έχουν επιβάλλει από κοινού όλες οι κυβερνήσεις και οι βιομήχανοι. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω θα είναι η ψυχική και σωματική εξουθένωση των εργαζομένων αλλά θα υπάρξουν και επιπτώσεις στο εισόδημα και κατ ́ επέκταση στην απονομή σύνταξης, εάν κάποιος καταφέρει να φτάσει σ ́αυτήν, καθώς ο στόχος των κυβερνήσεων είναι να μεγαλώσει και άλλο το όριο συνταξιοδότησης. Πρόσφατα μέσα στο καλοκαίρι ενώ κατακαιγόταν η χώρα η ΝΔ ψήφισε «το δικαίωμα» κάποιος να μπορεί να εργάζεται ως τα 74 έτη.
• Δηλαδή είναι δικαίωμα και πρόοδος οι 13ωρες εργασίας την ημέρα;
• Το 8ωρο είναι αναχρονιστικό, όταν σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να μένει ελεύθερος ημερήσιος χρόνος για ξεκούραση και ψυχαγωγία;
• Είναι δικαίωμα των αφεντικών να παίρνουν 5 ώρες επιπλέον από την ζωή μας για να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη;
• Είναι επιλογή του καθένα οι 13 ώρες δουλειάς όταν ο μισθός, τα μεροκάματα είναι στα τάρταρα και τελειώνουν το πρώτο δεκαήμερο του μήνα και σε συνδυασμό με την ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα, φέρνει σε εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες;
• Όπως δεν αποτελεί δικαίωμα και επιλογή των εργαζομένων να σακατεύονται για τα συμφέροντα του εργοδότη έτσι δεν αποτελεί δικαίωμα και επιλογή κανενός εργαζόμενου η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ αλλά δικαίωμα αποτελεί να παλεύει οργανωμένα μέσα από τα σωματεία του και τους συλλογικούς αγώνες, για να βελτιώνει τους όρους και τις συνθήκες εργασίας.
• Είναι δικαίωμα του εργοδότη η επιβολή της 6ης μέρας εργασίας χωρίς ρεπό;
• Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και όλων των επίσημων αργιών στο κλάδο τροφίμων – ποτών τώρα με το νέο τερατούργημα γίνεται δικαίωμα των εργοδοτών για δουλειά 365 ημέρες το χρόνο. Αίσχος! Να το πάρουν πίσω αυτό το νέο έκτρωμα!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Παλεύουμε για:
•  35ωρο -7ωρο – 5νθημερο.
•  Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9/2023 10.00 ΠΜ ΠΛ.ΑΓΟΡΑΣ».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather