Απατεώνες πλησιάζουν πολίτες των Χανίων και προσποιούμενοι τους λογιστές τους αποσπούν χρήματα

Απατεώνες πλησιάζουν πολίτες των Χανίων και προσποιούμενοι τους λογιστές τους αποσπούν χρήματα

Από τον Σύλλογο Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Χανίων, εφιστάται η προσοχή τους φορολογούμενους για το 4ο κρούσμα στα Χανιά, προσέγγισης επιτηδείων επικαλούμενοι ότι είναι λογιστές, ζητώντας χρήματα ή στοιχεία της προσωπικής τους κάρτας για πληρωμή δήθεν φορολογικών υποχρεώσεων.

Όπως επισημαίνουν οι λογιστές στην σχετική τους ανακοίνωση, “οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρώνονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους και ποτέ δεν ζητούν οι λογιστές χρήματα ούτε στοιχεία της κάρτας τους για να πληρώσουν αυτοί τις υποχρεώσεις των πελατών. Οι λογιστές δίδουν την ταυτότητα πληρωμής για να κάνουν την πληρωμή της οφειλής οι ίδιοι οι φορολογούμενοι.

Περεταίρω οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγχουν το mail μέσω του οποίου λαμβάνουν την ταυτότητα πληρωμής, να είναι το mail του λογιστή τους και όχι μία άγνωστη διεύθυνση που οδηγεί σε έναν λογαριασμό στον οποίο αν κάνει κάποιος κατάθεση δεν θα ξαναβρεί ποτέ τα χρήματα του. Οι λογιστές στέλνουν αριθμό ταυτότητας πληρωμής και όχι λογαριασμό κατάθεσης. Εφιστούμε συνεπώς την προσοχή των φορολογουμένων έναντι των επιτηδείων αυτών”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather