Απαλλαγή των ξενοδοχείων από την καταβολή δημοτικών τελών, ζητούν οι ξενοδόχοι των Χανίων

Απαλλαγή των ξενοδοχείων από την καταβολή δημοτικών τελών, ζητούν οι ξενοδόχοι των Χανίων

Την απαλλαγή των ξενοδοχείων από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών, λόγω του covid- 19, ζητά με επιστολή της προς τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή της η Ένωση, «μετά την άρση του πρώτου lockdown πολλά ξενοδοχεία δεν επαναλειτούργησαν, παραμένοντας μέχρι σήμερα κλειστά ενώ όσα ξεκίνησαν εκ νέου τη δραστηριότητά τους στην ουσία υπολειτουργούν, καθώς οι πληρότητες στην κορύφωση της σεζόν δεν ξεπέρασαν το 30%».

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων ακόμα και τα ξενοδοχεία που παρέμειναν ανοικτά, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις, δεν έχουν αντικείμενο δραστηριότητας και οι επιχειρήσεις αυτές είναι τυπικά ανοικτές.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι υπάρχουν δήμοι που έχουν προχωρήσει ήδη σε απαλλαγή των επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών όπως καθαριότητας και φωτισμού και καλούνται και άλλοι δήμοι να πράξουν το ίδιο. «Οι ρυθμίσεις αυτές πέραν του ότι θα αποτελέσουν μια ελάφρυνση για τα μέλη μας, θα είναι μια έμπρακτη απόδειξη πως ο δήμος σας είναι δίπλα μας και πως μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση», τονίζεται στην επιστολή.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather