Απαλλαγή φόρου τηλεφωνίας: Πάνω από 250.000 αιτήσεις στο mobilefees

Απαλλαγή φόρου τηλεφωνίας: Πάνω από 250.000 αιτήσεις στο mobilefees

Ξεπέρασαν τους 250.000 οι νέοι 15-29 ετών που δήλωσαν τον αριθμό τους στη νέα πλατφόρμα mobilefees.gov.gr και πλέον απαλλάσσονται πλήρως από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «με σχέδιο βάζουμε στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων μας τη νέα γενιά».

Η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο

Οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών μπορούν να δηλώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και Καρτοκινητής Τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε.), ώστε να απαλλάσσονται από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής.

Η εγγραφή στο Μητρώο είναι ιδιαίτερα απλή και ολοκληρώνεται με τη δήλωση του ΑΜΚΑ (ή ΠΑΑΥΠΑ), του αριθμού κινητού του δικαιούχου και του παρόχου στον οποίο λειτουργεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου προς απαλλαγή τελών.

Η είσοδος στο mobilefees.gov.gr γίνεται μέσω κωδικών Taxisnet:

  • είτε του δικαιούχου, αν αυτός είναι ενήλικας (18-29 ετών),
  • είτε εκείνου που έχει την επιμέλεια του δικαιούχου, αν αυτός είναι ανήλικος (15-17). Η σχέση επιμέλειας ελέγχεται αυτόματα, κατόπιν διασταύρωσης με το Μητρώο Πολιτών ή εναλλακτικά με το έντυπο Ε1 της πιο πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης στο Μητρώο, ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ενημερώνεται αυτόματα για την εφαρμογή της απαλλαγής κατά την έκδοση λογαριασμού ή την ανανέωση χρόνου ομιλίας, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς του δικαιούχου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather