Απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή Τοπολίων λόγω έργων – Πώς θα κινούνται τα οχήματα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή Τοπολίων λόγω έργων - Πώς θα κινούνται τα οχήματα

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος που υπήρχε στο πρανές της επαρχιακής οδού 5, Καλουδιανά – Τοπόλια – Κεφάλι – Χρυσοσκαλίτισσα, στη θέση «Αγία Σοφία» πλησίον του φαραγγιού των Τοπολίων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Πριν την έναρξη των εργασιών, είχαν εφαρμοστεί μέτρα για τη διακοπή της κυκλοφορίας από το συγκεκριμένο σημείο, επειδή σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη προβλεπόταν η εκσκαφή του υφιστάμενου οδοστρώματος για την κατασκευή των έργων αποκατάστασης.

Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων από τους οικισμούς πλησίον του εργοταξίου, υπήρχε πρόβλεψη να διατηρηθεί πλάτος δρόμου 2.75μ. δίπλα από την θέση επέμβασης. Επειδή μετά την έναρξη των εργασιών και κατά την εκσκαφή του οδοστρώματος, παρουσιάστηκαν προβλήματα αστάθειας εδαφών, κρίνεται αναγκαίο να απαγορευτεί η διέλευση όλων των οχημάτων από το σημείο του εργοταξίου προς αποφυγή ατυχημάτων.

Η εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας προς Έλος και Χρυσοσκαλίτισσα θα γίνεται από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής με κατάλληλη σήμανση που έχει τοποθετηθεί.

Συγκεκριμένα η κίνηση θα γίνεται μέσω της παλαιάς και νέας Εθνικής οδού προς Κίσαμο και στην συνέχεια από την Επαρχιακή οδό 1, Κίσαμος – Πλάτανος – Σφηνάρι – Κεφάλι έως την επαρχιακή οδό 5 προς Έλος ή Χρυσοσκαλίτισσα και αντίστροφα.

Εναλλακτικά η κίνηση μπορεί να γίνεται από τον κόμβο του Ταυρωνίτη επί της νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισάμου (ΒΟΑΚ), προς την επαρχιακή οδό Ταυρωνίτης – Βουκολιές – Κάντανος έως Πλεμενιανά και στη συνέχεια από Πλεμενιανά – Στροβλές – Μύλοι έως την επαρχιακή οδό 5 προς Έλος – Χρυσοσκαλίτισσα και αντίστροφα.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather