Αντώνης Τσαπατάκης: Έγινε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Η συγκινητική του ανάρτηση

Αντώνης Τσαπατάκης: Έγινε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Η συγκινητική του ανάρτηση

Σε αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας προήχθη ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ατύχημα που είχε το 2006 σε ηλικία 19 ετών, λίγα μέτρα μετά το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας στα Χανιά. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του «σήμερα κατάφερα κάτι που δεν είχα τολμήσει καν να ονειρευτώ», ενώ προσθέτει ότι «το 2009 η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ με θεώρησε ανίκανο να συνεχίσω την υπηρεσία μου στο σώμα». Υπενθυμίζεται ότι ο Χανιώτης παραολυμπιονίκης είχε εισαχθεί το 2005 στην σχολή αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, τονίζει ότι «προήχθη σε αξιωματικό του σώματος έπειτα από τη νίκη μου στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020» καθώς και ότι τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια την ένιωσε «για το γεγονός ότι μπόρεσα μέσω της αλλαγής του νομοσχέδιου που ζήτησα, να επαναπροσληφθούν άλλοι 14 συνάδελφοι που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο».

Ο πρωταθλητής της κολύμβησης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο καθώς τερμάτισε 3ος στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4.

Η ανάρτησή του

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανάρτησή του στο Instagram: «Εσείς έχετε καταφέρει κάτι το οποίο δεν φανταστήκατε ποτέ; Εγώ σήμερα κατάφερα κάτι που δεν είχα τολμήσει καν να ονειρευτώ… Το 2009 η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ με θεώρησε ανίκανο να συνεχίσω την υπηρεσία μου στο σώμα.

Σήμερα προήχθην σε αξιωματικό του σώματος έπειτα από τη νίκη μου στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020. Τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια όμως την ένιωσα για το γεγονός ότι μπόρεσα μέσω της αλλαγής του νομοσχέδιου που ζήτησα, να επαναπροσληφθούν άλλοι 14 συνάδελφοι που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο.

Ελπίζω να διαβάζουν τις γραμμές αυτές εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του αρχικού άδικου νομοσχεδίου ώστε να πιστέψουν ακόμα και εκείνοι πως όλα είναι δυνατά, με θέληση, πίστη, προσπάθεια και αγάπη…. Κυρίως όμως να πιστέψουν στις δυνατότητες…όλων!

*Καθημερινά, συνάνθρωποι μας με διαφορετικότητα στην κίνηση ή στην ζωή γενικότερα (ΑΜΕΑ), αποκλείονται εργασιακά λόγο της αναπηρίας τους. #ας_αλλαξουμε».

 

 

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather