Ανοίγει το Φαράγγι Σαμαριάς από την 1η Μαΐου

Ανοίγει το Φαράγγι Σαμαριάς από την 1η Μαΐου

Την Πρωτομαγιά ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το φαράγγι Σαμαριάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή του ΟΦΥΠΕΚΑ, για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών (εκδήλωση βραχοπτώσεων στο ανώτερο τμήμα της διαδρομής και εργασίες συντήρησης εν εξελίξει), η πεζοπορία εντός του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, για το διάστημα από την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 και έως και την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, θα επιτρέπεται μόνο για το κατώτερο τμήμα της διαδρομής και για μήκος έως 2 χλμ., ήτοι από τη νότια είσοδο (φυλάκιο Αγίας Ρουμέλης), έως τον χώρο ανάπαυσης «Αφέντης Χριστός».

Από την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, και εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας των επισκεπτών, ο Εθνικός Δρυμός θα είναι προσβάσιμος και από τις δύο εισόδους για το σύνολο της διαδρομής.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ

Βάσει της ίδιας απόφασης, το ωράριο επισκεψιμότητας του Εθνικού Δρυμού, γενικά, για το έτος 2022 διαμορφώνεται ως εξής:

Α. Η είσοδος επιτρέπεται κατά το διάστημα 07:00-13:00, για τους επισκέπτες που θα διασχίσουν το σύνολο της διαδρομής (Ξυλόσκαλο – Αγία Ρουμέλη ή Αγία Ρουμέλη-Ξυλόσκαλο) ή τμήμα αυτής.

Β. Η είσοδος επιτρέπεται κατά το διάστημα 13:00 – 15:00, για τους επισκέπτες που θα κινηθούν αποκλειστικά και μόνο στα δύο (2) πρώτα χιλιόμετρα από την βόρεια ή τη νότια είσοδο και συγκεκριμένα στις  διαδρομές «Ξυλόσκαλο – χώρος ανάπαυσης Νερούτσικο», και «Αγιά Ρουμέλη – χώρος ανάπαυσης Αφέντης Χριστός».

Γ. Σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν εξέλθει του Εθνικού Δρυμού το αργότερο έως τις 18:00.

Υπενθυμίζεται ότι η πεζοπορία επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο κατά μήκος του κεντρικού μονοπατιού. Οι επισκέπτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τον Κανονισμό και το ωράριο λειτουργίας, το περιεχόμενο των ενημερωτικών πινακίδων και τους εθνικούς κανονισμούς για την ασφάλεια κατά του COVID-19.

Η διάσχιση του μονοπατιού απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Ενημερώνεται το κοινό ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παροχής ιατρικής βοήθειας για οποιοδήποτε περιστατικό.

Εφόσον οι καιρικές ή άλλες φυσικές συνθήκες, σε οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, μεταβληθούν σε βαθμό που ενδέχεται να θέσουν ζητήματα ασφαλείας των επισκεπτών ή/και των εργαζομένων ή/και του χώρου, ο ΟΦΥΠΕΚΑ, δύναται να αποφασίσει επιμέρους έκτακτες ρυθμίσεις ή και πλήρη απαγόρευση της εισόδου των επισκεπτών και της διάσχισης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather