Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επέστρεψαν στα νοσοκομεία 1700 υπάλληλοι

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επέστρεψαν στα νοσοκομεία 1700 υπάλληλοι

Επέστρεψαν από χθες Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στα νοσοκομεία 1700 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μετά και τη σχετική απόφαση του ΣτΕ. Πρόκειται για εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και γιατρούς οι οποίοι επέλεξαν να μην εμβολιασθούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αρχικά περίπου 7000 υγειονομικοί δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλά οι περισσότεροι επέστρεψαν στο ΕΣΥ είτε γιατί εμβολιάστηκαν είτε γιατί νόσησαν και επέστρεφαν για κάποιους μήνες.

Όσοι έμειναν και τους 16 μήνες εκτός ΕΣΥ θα λάβουν αναδρομικά μισθούς από 14.4.2022 σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και όχι για το σύνολο του διαστήματος που βρέθηκαν εκτός εργασίας δηλαδή από 1.9.2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας η επιστροφή αφορά 1.700 εργαζόμενους σε νοσοκομεία εκ των οποίων οι 170 είναι γιατροί, 800 νοσηλευτές και 757 διοικητικοί εργαζόμενοι.

Πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Το υγειονομικό πρωτόκολλο επιστροφής τόσο των ανεμβολίαστων υγειονομικών (νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι) όσο και των ανεμβολίαστων γιατρών καθορίστηκε και έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση μετά από τρεις συνεδριάσεις της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Η επιστροφή γίνεται με δύο rapid test την εβδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και με εργασία σε τομείς όπου δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι γιατροί δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε:

Μονάδες εντατικής φροντίδας, μονάδες νεογνών και κλινικές – τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Πάντως η κυβέρνηση σκοπεύει να παρακολουθεί στενά την τήρηση των μέτρων καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, θα υπάρχει επιτήρηση της τήρησης των μέτρων από τη Διοίκηση του νοσοκομείου και η μη τήρηση θα συνιστά και πειθαρχικό αδίκημα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather