Ανδρέας Κουκλινός: Θέσεις για τον Αποκόρωνα και ανακοίνωση 40 υποψηφίων

Ανδρέας Κουκλινός: Θέσεις για τον Αποκόρωνα και ανακοίνωση 40 υποψηφίων

Τα πρώτα 40 μέλη της ομάδας με την οποία θα διεκδικήσει τον Δήμο Αποκορώνου, παρουσίασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Κουκλινός, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «ο συνδυασμός μας έχει ανοιχτές τις πόρτες σε ανθρώπους με νέες καινοτόμες ιδέες, που μπορούν να αλλάξουν τον τόπο μας προς το καλύτερο».

Η εκδήλωση έγινε στο δημαρχείο Βρυσών με τον Ανδρέα Κουκλινό να παρουσιάζει τις θέσεις της παράταξής του, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ομιλία του Ανδρέα Κουκλινού

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι,

Ο Αποκόρωνας του αύριο, ο δήμος που θέλουμε να ανανεώσουμε ριζικά, δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, του εκλεγμένου Δημάρχου. Πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και συναπόφασης.

Ο Αποκόρωνας του αύριο πρέπει να είναι αποτέλεσμα σύνθεσης ιδεών και συνεργασίας όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας.

Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα μαζί με τους συνεργάτες μου -και όχι απλά υποψηφίους με τον συνδυασμό μας- ο στόχος ήταν ένας… Η ενεργοποίηση των κατοίκων αυτού του τόπου, ενός τόπου ευλογημένου, που μπορούμε να τον κάνουμε καλύτερο.

Ο συνδυασμός μας αποτελείτε από ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν όραμα, ιδέες και όρεξη να δουλέψουν για τον τόπο τους και όχι απλά ένα ακόμη ψηφοδέλτιο που θα δημιουργεί εντύπωση με τον αριθμό των υποψηφίων.

Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου, οι συμπολίτες μας, ζουν, και προκόβουν στον Αποκόρωνα. Βιώνουν τα προβλήματα και αγωνιούν για το μέλλον του.

Και για όσους αρέσκονται σε αριθμούς, αυτή είναι η πρώτη ομάδα των συνεργατών μου, γιατί έτσι τους βλέπω και έτσι με βλέπουν. Αυτό είναι και το νόημα της λέξης ομάδα.

Μία ομάδα ακομμάτιστη και αχρωμάτιστη, πολίτες από όλους τους κοινωνικούς χώρους, διαφορετικών ηλικιών, που θέλουν το διαφορετικό, που επιδιώκουν το αποτέλεσμα μέσα από την πράξη, την προσφορά και το έργο.

Πολίτες με νέες ιδέες, όλοι πετυχημένοι στους χώρους τους, έμπειροι και ικανοί.

Φίλες και φίλοι,

Η δύναμη του Αποκόρωνα είναι οι άνθρωποι του. Σ΄ αυτούς ελπίζουμε. Σ΄ αυτούς εμπιστευόμαστε την προοπτική αυτού του τόπου.

Γι’ αυτό και ο συνδυασμός μας έχει ανοιχτές τις πόρτες σε ανθρώπους με νέες καινοτόμες ιδέες, που μπορούν να αλλάξουν τον τόπο μας προς το καλύτερο.

Τι επιδιώκουμε; Να έρθουν στο προσκήνιο νέες δημιουργικές δυνάμεις και να τους δοθεί η  ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να αποδώσουν σημαντικό έργο στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Είναι καιρός να εμπιστευτούμε ανθρώπους που οραματίζονται το διαφορετικό και δουλεύουν πάνω σε αυτό.

Κυρίες και κύριοι,

Σας διαβεβαιώ ότι όλοι εμείς πρόκειται να δουλέψουμε σκληρά, βάζοντας τον πήχη ψηλά από την αρχή, διαμορφώνοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, με διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα και τεχνοκρατικό σχεδιασμό.

Έχω πει πολλές φορές ότι νιώθω τυχερός και υπερήφανος για τους ανθρώπους που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το όραμά μου και συμπορεύτηκαν μαζί μου για να κάνουμε τον Αποκόρωνα αντάξιο των προσδοκιών μας.

Όταν ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος  Δήμαρχος αυτή ήταν και η δέσμευσή μου, να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία ώστε να υπάρξει μια νέα αφετηρία.

Και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε με αυτή την ομάδα ανθρώπων, αλλά και όλους εσάς, τους πολίτες του Αποκόρωνα, από τους οποίους ζητάμε να πάρουν στα χέρια τους τον Δήμο. Οι δημότες δεν πρέπει να μένουν στο περιθώριο, αντίθετα πρέπει να είναι ενεργοί, πέρα από στενές κομματικές αντιλήψεις, πολιτικές και διχαστικές πρακτικές. Ο Αποκόρωνας μας χωράει όλους.

Μόνο με συνεργασία θα φτιάξουμε ένα δήμο φιλικό, ένα δήμο προσιτό, ένα δήμο φιλόξενο στους κατοίκους και στους επισκέπτες του. Με ζωντανές όλες τις κοινότητες. Με ποιότητα ζωής. Με σεβασμό στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Ένα δήμο ασφαλή και προσβάσιμο για όλους. Ένα δήμο που θα σέβεται τους κατοίκους του.

Φίλες και φίλοι,

Είμαστε παρόντες για να γίνει ο Αποκόρωνας του αύριο, ο Αποκόρωνας που μας αξίζει. Για να κάνουμε τον Αποκόρωνα τόπο να τον ζεις και όχι απλά να ζεις.

Σε αυτό τον αγώνα σας καλώ όλους συνοδοιπόρους. Μας αξίζει κάτι διαφορετικό, μας αξίζει κάτι παραπάνω.

Κυρίες και κύριοι οι στόχοι και οι προσδοκίες μας είναι οι έξης:

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ως Δημοτική Παράταξη είμαστε υπέρμαχοι της άποψης ότι ο αθλητισμός σε τοπικό επίπεδο αναπτύσσεται μέσω της ενίσχυσης των σωματείων και την συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων. Και σε αυτό ένας Δήμος έχει πρωταρχικό ρόλο.

Στο πλαίσιο αυτό, ως νέα Δημοτική Αρχή δημιουργούμε μόνιμη επιτροπή αθλητισμού με συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων του δήμου.

Επίσης δρομολογούμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε κάποια στιγμή να αποκτήσει ο τόπος δημοτικό κολυμβητήριο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Αποκορώνου μπορεί και πρέπει να είναι παρών σε κάθε πολιτιστικό δρώμενο του τόπου μας. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει προσπάθειες, όχι όμως αυτές που θα έπρεπε.

Στο πλαίσιο αυτό, ως νέα Δημοτική Αρχή πρόκειται να δημιουργήσουμε μόνιμη επιτροπή πολιτισμού με συμμετοχή εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων, θεωρώντας αυτονόητο πως η όποια οικονομική ενίσχυση θα γίνεται με βάση αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.

Οραματιζόμαστε  ένα ζωντανό πολιτιστικό καλοκαίρι στον Αποκόρωνα. Η πλειάδα πολιτιστικών συλλόγων στην περιοχή μας πρέπει να έχει λόγο και αυτός θα αποκτά βάση μέσα από την επιτροπή αυτή.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε επίπεδο τουρισμού, προχωράμε άμεσα στη δημιουργία επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου με την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Προωθούμε τον τόπο μας σε τουριστικές εκθέσεις, δια ζώσης ή διαδικτυακές.

Δημιουργούμε Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής, έχοντας σαν στόχο τη Διασύνδεση της τουριστικής δραστηριότητας με τον πρωτογενή τομέα.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Έχουμε πολλά ακούσει αλλά σχεδόν τίποτα δεν έχουμε δει να υλοποιείται στον Αποκόρωνα αναφορικά με την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Παρά το ότι υπάρχει οικόπεδο, το νέο γυμνάσιο – λύκειο Βάμου αποτελεί επί του παρόντος… όνειρο απατηλό.

Στο πλαίσιο αυτό, ως νέα Δημοτική Αρχή πρόκειται να διενεργήσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανεγερθεί νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το Γυμνάσιο-Λύκειο Βάμου.

Προωθούμε άμεσα Δημιουργία θερινών ΚΑΜ για την απασχόληση των παιδιών των εργαζομένων γονέων του δήμου μας. Με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Επίσης ως νέα Δημοτική Αρχή, στηρίζοντας έμπρακτα το ΔΙΕΚ Αποκορώνου, πρόκειται διενεργήσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των χρηματοδοτήσεων που εκκρεμούν από την περιφέρεια Κρήτης για την δημιουργία ειδικότητας που θα εξυπηρετεί σπουδαστές ΑμΕΑ, καθώς και την πλήρη εναρμόνιση των ειδικοτήτων του με το ΕΠΑΛ Βρυσών.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΥ

Η λειτουργία και η αποτελεσματικότητά του δήμου επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητάς μας, ενώ παράλληλα επηρεάζει έμμεσα αλλά ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής μας.

Αναγνωρίζοντας την σημασία της εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας του Δήμου, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες κρίσης και ύφεσης, έχουμε ως νέα δημοτική αρχή έχουμε θέσει τους εξής στόχους:

Δημιουργία online συστήματος πληρωμών, ώστε οι πολίτες να μπορούν να αποπληρώνουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους.

Εξατομικευμένη ενημέρωση των πολιτών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

Διαχειριστική αποθήκη με καταγραφή αναλώσιμων υλικών ώστε να υπάρχει έλεγχος στα έξοδα.

Διάθεση των δυο οχημάτων έργου στην υπηρεσία ύδρευσης βάση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δεν είναι μόνο οι αλλαγές στις λάμπες ηλεκτροφωτισμού ή οι ασφαλτοστρώσεις που διαμορφώνουν την εικόνα της καθημερινότητας ενός Δήμου. Ο Αποκόρωνας δεν είναι μόνο για τα μικρά αλλά και για τα μεγάλα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν γνωρίζουμε στον Αποκόρωνα τι σημαίνουν.

Η ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού είναι ζητούμενο όταν εκατοντάδες κυβικά χάνονται στη θάλασσα και ο μισός Αποκόρωνας διψάει. Ο Δήμος Αποκορώνου μπορεί και πρέπει να διαχειρίζεται και την ενέργεια και το νερό του.

Στο πλαίσιο αυτό, ως νέα Δημοτική Αρχή προχωράμε

Στην ενεργειακή Αναβάθμιση οδοφωτισμού του δημοτικού και επαρχιακού δικτύου.

Στην ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και εγκατάσταση έργων ΑΠΕ.

Δεσμευόμαστε στη δημιουργία ΣΜΑ με την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων στο σημείο που θα επιλεγεί, ώστε να σταματήσει αυτή η απελπιστική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας.

Διεκδικούμε την Ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων και καθαρό πόσιμο νερό για όλους, με γνώμονα την εφαρμογή των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου διαχρονικά,  σε συνεργασία με τον ΟΑΚ και τους ΤΟΕΒ, ώστε να περιέλθει στο Δήμο το σύνολο της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού του Αποκόρωνα.

Τέλος προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση όλων των δικτύων που είναι από αμίαντο στο δήμο μας.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Δεν είναι μόνο εκδηλώσεις πώλησης προϊόντων και η δακοκτονία τα θέματα που πρέπει να μας απασχολούν.

Ο Αποκόρωνας στηρίζεται στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους του, όπου αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της τοπικής μας οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ως νέα Δημοτική Αρχή

Προχωράμε στην  ίδρυση γραφείου για τον αγρότη , που θα εστιάζει στα θέματα των κτηνοτρόφων και των παραγωγών.

Επίσης επιδιώκουμε στη Στενή συνεργασία με τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, προκειμένου να αναπτυχθεί ο κλάδος και οι ωφελούμενοι να έχουν την απαραίτητη, πληροφόρηση και καθοδήγηση.

Φίλες και φίλοι,

Ότι σας παρουσίασα είναι ένα μικρό δείγμα από όσα σχεδιάζουμε ,για τον Αποκόρωνα την επόμενη ημέρα των εκλογών, ζητήματα όπως ο βιολογικός της Γεωργιούπολης και της Αλμυρίδας, ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων και άλλα πολλά, είναι θέματα που θα τοποθετηθούμε σύντομα.

Όμως, η σημαντικότερη παράμετρος είναι πως όλοι εσείς, οι δημότες, οι συμπολίτες, οι συγχωριανοί, έχετε τη δύναμη πλέον να θέσετε εσείς τα ζητήματα που απασχολούν το τόπο μας.

Για πρώτη φορά μία υποψήφια δημοτική αρχή απαιτεί από τους δημότες να πάρουν τον Δήμο στα χέρια τους, όχι μόνο με την ψήφο τους, αλλά ως ενεργοί πολίτες.

Στην ιστοσελίδα μας allazoumetonapokorona.gr, που είναι πλέον ενεργή, όχι μόνο μπορείτε να διαβάσετε τις θέσεις και το πρόγραμμά μας, αλλά να συμμετέχετε κι εσείς στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας.

Υποβάλλετε τις προτάσεις σας, θέστε τα ερωτήματά σας, πείτε την άποψή σας, σχολιάστε και κάντε κριτική… απλά με ένα κλικ και ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

Γιατί εμείς από σήμερα

Αλλάζουμε νοοτροπία

Αλλάζουμε κατεύθυνση

Αλλάζουμε προτεραιότητες

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Σας ευχαριστώ

Τα 40 μέλη της αυτοδιοικητικής ομάδας Κουκλινού που παρουσιάστηκαν χθες είναι τα εξής:

1. ΒΑΪΛΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ
2. ΒΛΕΠΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
3. ΒΡΥΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
4. ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
5. ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
6. ΓΡΥΛλΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7. ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΤΙΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ
8. ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
9. ΚΕΛΑΪΔΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
10. ΚΟΤΣΙΦΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ
11. ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
12. ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΔΗ
13. ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟυ
14. ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
15. ΛΕΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
16. ΛΥΓΟΞΥΓΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ λ
17. ΜΑΝΑΤΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
18. ΜΑΝΤΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
19. ΜΑΡΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
20. ΜΑΡΚΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
21. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΙσκου
22. ΜΠΑΪΛΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
23. ΜΠΑΚΑΤΣΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
24. ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
25. ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
26. ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
27. ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗ ΒΙΒΙΑΝ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ
28. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
29. ΝΙΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
30. ΞΕΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
31. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΖΑΜΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΕΡΑΣΜΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
32. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ
33. ΠΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ
34. ΠΛΑΤΣΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
35. ΡΕΒΕΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑηΛ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
36. ΣΕΡΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
37. ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗλ
38. ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ
39. ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
40. ΤΣΑΠΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather