Η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος για την τοποθέτηση «μπάρας» στην περιοχή του Λαφονησίου «επιβεβαιώνει το ορθόν των αποφάσεων των δύο Δήμων» σημειώνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Κισάμου.
Αναλυτικά, σημειώνει:
«Οι Δήμοι Κισάμου και Καντάνου – Σελίνου πήραν σχετική απόφαση Δ.Σ. για διάφορα μέτρα προστασίας στην προστατευόμενη περιοχή Λαφονησίου στο πλαίσιο αντίστοιχων αποφάσεων της Eιδικής Επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι με ένα μέλος ο καθένας.
Ένα από τα μέτρα ήταν η τοποθέτηση “μπάρας” η οποία εμποδίζει τα οχήματα να προσεγγίζουν τον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής Λαφονησίου.
Η απόφαση αυτή πολεμήθηκε με πολλές δικαιολογίες από μικρό μέρος της μείζονος αντιπολίτευσης όπου και καταψήφισε την απόφαση.
Χθες, αναρτήθηκε στη Διαύγεια αντίστοιχη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος στην οποία αναφέρεται η κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία βάσει της οποίας απαιτείται λήψη σειράς μέτρων πρόληψης περιβαλλοντικής ζημίας στην περιοχή Λαφονησίου, ένα από τα οποία είναι και η τοποθέτηση της “μπάρας”.
Η απόφαση του Υπουργού επιβεβαιώνει το ορθόν των αποφάσεων των δύο Δήμων και σημειωτέον χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα και επικαλείται την ίδια νομοθεσία που αναφέρονται στις σχετικές αποφάσεις των δύο Δήμων.
Συνεχίζουμε στην πράξη και όχι στα ωραία λόγια, υλοποιώντας τον πλήρη σχεδιασμό που υπάρχει για την προστασία αναβάθμισης και ανάπτυξης των προστατευόμενων περιοχών Natura του Δήμου μας, μεταξύ των οποίων είναι οι παγκοσμίου φήμης περιοχές Μπάλου, Λαφονησίου και Φαλασάρνων.
Προσπαθούμε να υπηρετήσουμε το συμφέρον των πολλών, άσχετα από δυσκολίες.
Τα συμφέροντα των λίγων, τα αφήνουμε σε άλλους πρόθυμους».
Φωτογραφία: Βαγγέλης Δεσποτάκης
Μοιραστείτε το...




