Ανάδειξη των κρητικών προϊόντων στο φεστιβάλ κρητικής κουζίνας

Ανάδειξη των κρητικών προϊόντων στο φεστιβάλ κρητικής κουζίνας

Τα κρητικά προϊόντα, η αυθεντική κρητική κουζίνα ως πρότυπο της κρητικής διατροφής και η λαϊκή μας παράδοση αναδείχθηκαν με επιτυχία στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας από πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης σε μια κορυφαία διοργάνωση-θεσμό, που έγινε στους Αποστόλους Ηρακλείου με ελεύθερη είσοδο και είχε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας «μαγνήτισε» στον μεγάλο χώρο του υπαίθριου θεάτρου χιλιάδες πολίτες που εντυπωσιάστηκαν από τα αρώματα και τις σπάνιες γεύσεις των κρητικών παραδοσιακών φαγητών που μαγείρευαν επί τόπου δεκάδες μέλη πολιτιστικών συλλόγων, γυναίκες και άντρες. Πάμπολλες ήταν οι παλιές συνταγές που αναβίωσαν στον χώρο του φεστιβάλ για την παρασκευή Μινωικών φαγητών αλλά και άλλων γεύσεων της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας.

«Η Περιφέρεια στηρίζει διοργανώσεις και δράσεις που αναδεικνύουν και προβάλλουν τα κρητικά προϊόντα, τη λαϊκή παράδοση, την κρητική κουζίνα, το πρότυπο της Κρητικής διατροφής» ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του στο φεστιβάλ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στον χώρο του φεστιβάλ οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «ζωντανά», και να γευτούν κρητικά -παραδοσιακά φαγητά. Παράλληλα οι επισκέπτες και ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές είχαν τη δυνατότητα να δουν και να θαυμάσουν την παρουσίαση από μεγάλες γυναίκες την τέχνη της πανεροπλεκτικής, την τέχνη της υφαντικής με τον παραδοσιακό αργαλειό, την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Ο άρτος ο επιούσιος”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather