Άμεση η αποκατάσταση των ζημιών στο Ενετικό λιμάνι, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία

Άμεση η αποκατάσταση των ζημιών στο Ενετικό λιμάνι, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, οι εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων και της ΔΕΔΙΣΑ, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Οι εργασίες των συνεργείων καθαριότητας ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/12/2021) και μέχρι το τέλος της ημέρας είχαν αποκατασταθεί τα σημεία που είχαν πληγεί περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Κατά κύριο λόγο, οι εργασίες εστιάσθηκαν σε κομμάτια του παραλιακού μετώπου, από τη Χαλέπα έως τις παραλίες της Νέας Χώρας, των Αγίων Αποστόλων και δυτικότερα.

p1

p4

Το προσωπικό των συνεργείων απομάκρυνε τα σκουπίδια που ξέβρασε η θάλασσα κι έπειτα, με ειδικά μηχανήματα (βούρτσες) προχώρησαν στον καθαρισμό από την άμμο και το χώμα που σήκωσαν τα κύματα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθούν και οι φθορές στο πλακόστρωτο με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, ενώ έχει ήδη απομακρυνθεί ο αστικός εξοπλισμός, όπως είθισται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των υπηρεσιών και ανέφερε σχετικά: «το αμέσως επόμενο διάστημα, με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων θα υπογραφεί, μεταξύ άλλων, και η ανάθεση της μελέτης για την ανάταξη του προστατευτικού κυματοθραύστη του Ενετικού Λιμένα Χανίων. Ένα έργο που θα προσφέρει ενίσχυση και μόνιμη προστασία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με κάθε κακοκαιρία το Λιμάνι μας».

 

p3

 

p5

p6

p7

p8

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather