Αμειβόμενη πρακτική άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ: Ποιές θα είναι οι απολαβές- Καθιερώθηκε με ΚΥΑ

Αμειβόμενη πρακτική άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ: Ποιές θα είναι οι απολαβές- Καθιερώθηκε με ΚΥΑ

Πρακτική για σπουδαστές στα ΙΕΚ με αμοιβή καθιερώνεται από το νέος έτος κατάρτισης (Οκτώβριος 2021). Αυτό προβλέπεται από κοινή υπουργική απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Η δράση της αμειβόμενης πρακτικής σπουδαστών των ΙΕΚ εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ένταξης των καταρτιζόμενων στα ινστιτούτα στην αγορά εργασίας.

Η βασική διασύνδεση των καταρτιζομένων με την αγορά εργασίας επιτυγχάνεται με τον θεσμό της Πρακτικής Άσκησης σε χώρους εργασίας, μέσω της οποίας οι καταρτιζόμενοι ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτιση τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο πρακτικά ασκούμενος θα λαμβάνει αποζημίωση ίση με το 80% του νόμιμου, νομοθετημένου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και θα χρηματοδοτείται από εξασφαλισμένους για το λόγο αυτό ενωσιακούς πόρους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather