«ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!», με την δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων

«ΑλλάΖΩ Σελίδα… στον χρόνο!», με την δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων

Τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη γιορτή αγάπης & προσφοράς, με αφορμή τη γέννηση του Χριστού. Συνήθως τις μέρες των Χριστουγέννων τις περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και μοιραζόμαστε στιγμές ξεγνοιασιάς. Τι γίνεται όμως όταν η περίεργη συγκυρία, που βιώνουμε επιβάλλει αποστάσεις και οι περισσότεροι αγαπημένοι μας είναι μακριά ή και όχι τόσο μακριά αλλά δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε; Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και να κάνουμε Χριστούγεννα όπως… παλιά!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετέχει στο νέο διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο εργαστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία, στη προσφορά, την αγάπη, τις ευχές και θα κατασκευάσουν μια κάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Στη συνέχεια οι κάρτες θα πρέπει να μαζευτούν στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, ώστε να ταχυδρομηθούν με τον παραδοσιακό τρόπο στις Βιβλιοθήκες που επιλέχτηκαν, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κολίνδρου, ύστερα από κλήρωση της ΕΒΕ.

Πάρτε λοιπόν τα χρώματα και τα χαρτιά σας και με φαντασία και μεράκι φτιάξτε τη χριστουγεννιάτικη κάρτα, που θα φτάσει στις παραπάνω βιβλιοθήκες για να τις στολίσουν εκεί και να μας στείλουν φωτογραφίες!!!

Δημιουργήστε πρωτότυπες και ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες κάρτες, στις οποίες θα γράψετε τις ευχές σας. Αξιοποιήστε το πρότυπο της κάρτας, που θα βρείτε στο συμπληρωματικό υλικό και διακοσμήστε τη με ξεχωριστά σχέδια «Quilling», κολάζ, ντεκουπάζ ή και με απλές ζωγραφιές.

Αναλυτικές οδηγίες θα σταλούν σε όποιον ενδιαφέρεται να το υλοποιήσει με e-mail, viber, messenger.

***Λόγω των μέτρων, το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για υλοποίηση στο σπίτι.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, 2821 3 41661-2

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, 2821 3 41774.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather