Αιτήσεις ενδιαφερόμενων επιμελητών/τριών για το πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς”

Αιτήσεις ενδιαφερόμενων επιμελητών/τριών για το πρόγραμμα "νταντάδες της γειτονιάς”

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς” στον Δήμο Αποκορώνου. Όπως ανακοινώθηκε «οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων επιμελητών/τριών γίνονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας ntantades.gov.gr, όπου αναγράφονται και οι προϋποθέσεις συμμετοχής. Για επιπλέον διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αποκορώνου στο τηλ. 2825340322»

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο πλαίσιο της προώθησης του στρατηγικού στόχου της Ισότητας, υλοποιεί την πιλοτική Δράση “Νταντάδες της Γειτονιάς”. Σκοπός της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ δράσης είναι η επίτευξη των στόχων της ισότητας στην απασχόληση, η εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής των εργαζόμενων γονέων καθώς και η υποστήριξη και της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Η Δράση “ Νταντάδες της Γειτονιάς” είναι μια υπηρεσία κατ ’οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων από 2 μηνών έως 2,5 ετών. Οι ωφελούμενες οικογένειες έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν οικονομική ενίσχυση (voucher) ύψους 250 ευρώ μηνιαίως για την υπηρεσία φύλαξης από τον επιμελητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δράση ενισχύει τη δημιουργία νόμιμων θέσεων εργασίας για τους επιμελητές που αναλαμβάνουν την φύλαξη των βρεφών και νηπίων, ενώ προβλέπει τη δωρεάν πιστοποίηση ικανοτήτων πρώτων βοηθειών για τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο επιμελητές.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων επιμελητών/τριών γίνονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας ntantades.gov.gr, όπου αναγράφονται και οι προϋποθέσεις συμμετοχής. Για επιπλέον διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αποκορώνου στο τηλ. 2825340322»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather