Αίτημα Μαλανδράκη προς ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις

Αίτημα Μαλανδράκη προς ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις

Αίτημα προς τον ΕΛΓΑ, για την καταγραφή και αποζημίωση στις αμπελοκαλλιέργειες, λόγω των δυσμενών κλιματικών συνθηκών, απέστειλε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, με επιστολή του προς το Δ/ντη ΕΛΓΑ Ηρακλείου κ. Δασκαλάκη Νικόλαο, το οποίο κοινοποίησε και στον Πρόεδρο ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Όπως αναφέρει μεταξύ των άλλων στη σχετική του επιστολή «… λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή του Δήμου Πλατανιά, το τελευταίο διάστημα, με τις ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες, τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις, γίναμε αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους αμπελοπαραγωγούς, οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία τους για την φετινή παραγωγή σταφυλιών και ζητούν ενίσχυση για την αναπλήρωση των απωλειών στα εισοδήματά τους, εξαιτίας της ολοσχερούς καταστροφής της παραγωγής τους από τον περονόσπορο…”
Συνεχίζοντας ζητά από τον ΕΛΓΑ “….Κατόπιν αυτού και με δεδομένο ότι οι ανωτέρω ζημιές δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, όπως τηλεφωνικά ενημερωθήκαμε από τον Δ/ντη ΕΛΓΑ Ηρακλείου κ. Δασκαλάκη, αιτούμαστε την άμεση καταγραφή της πληγείσας παραγωγής και σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες από τον ΕΛΓΑ, για την αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς για την εποχή καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σε όλο το εύρος του Δήμου Πλατανιά…».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather