Αίτημα δημιουργίας μόνιμης πυροσβεστικής υπηρεσίας στον Πλατανιά

Αίτημα δημιουργίας μόνιμης πυροσβεστικής υπηρεσίας στον Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης, με νεότερο έγγραφο του τις προηγούμενες ημέρες, προς το Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, επανήλθε σε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου για τη δημιουργία μόνιμης πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Δήμο Πλατανιά.

Ο κ. Μαλανδράκης μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι “ο Δήμος Πλατανιά είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος του Νομού Χανίων, από τους μεγαλύτερους της χώρας, ενώ απαρτίζεται από 128 οικισμούς.

Επίσης στην έκταση του, υπάρχουν χιλιάδες εκτάρια καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων, σε ορεινά και ημιορεινά εδάφη, ενώ κατά την εκτεταμένη τουριστική περίοδο υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση.

Στη συνέχεια ανάφερε ότι θεωρείται επιβεβλημένο, όπως έχει αναφέρει και σε παλαιότερα αιτήματα του, τη δημιουργία μόνιμης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Δήμο Πλατανιά, προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό και άμεσο τρόπο οι ανάγκες πυρόσβεσης, όταν αυτές απαιτούνται, καθώς και η άμεση παρέμβαση σε συμβάντα θεομηνιών, όπως ανεδείχθη από τα πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος.

Τελειώνοντας, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η στέγαση της παραπάνω Υπηρεσίας θα γίνει σε κτιριακή υποδομή του Δήμου, παρακαλώντας να γίνει δεκτό το παραπάνω αίτημα του και να συσταθεί Δομή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με δεδομένο ότι είναι ο μοναδικός Δήμος σε επίπεδο Νομού, που δεν διαθέτει τέτοια Δομή”.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη Αντιστράτηγο στους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νικ. Καλογερή, τον Περ/κο Διοικητή της Π.Υ. Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, και τον Διοικητή της Π.Υ. Χανίων Γεώργιο Μαρκουλάκη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather