Αύξηση του ιϊκού φορτίου στα λύματα των Χανίων – Η εικόνα στις πόλεις της Κρήτης

Αύξηση του ιϊκού φορτίου στα λύματα των Χανίων – Η εικόνα στις πόλεις της Κρήτης

Συνεχίστηκε την εβδομάδα 9-15 Αυγούστου η αύξηση του ιϊκού φορτίου στα αστικά λύματα των Χανίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα στην πόλη των Χανίων συνεχίσθηκε η τάση αύξησης (+103%), του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιϊκό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 02-08/08/21. Το ιϊκό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Η εικόνα στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης για το ίδιο διάστημα:

• Στην πόλη του Ηρακλείου, καταγράφηκε οριακή μείωση (-25%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιϊκό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 02-08/08/21. Το ιϊκό φορτίο παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

• Στην πόλη του Ρεθύμνου, καταγράφηκε σχετική μείωση (-72%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιϊκό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 02-08/08/21. Το ιϊκό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.

• Στην πόλη του Αγίου Νικολάου, καταγράφηκε οριακή και μη στατιστικά σημαντική μείωση (-10%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιϊκό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 02-08/08/21. Το ιϊκό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather