Αυτοματοποιημένο ρομποτικό σύστημα διαχείρισης φαρμάκων στο Νοσοκομείο Χανίων

Αυτοματοποιημένο ρομποτικό σύστημα διαχείρισης φαρμάκων στο Νοσοκομείο Χανίων

Υπεγράφη χθες στο νοσοκομείο Χανίων η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Αυτοματοποιημένου Ρομποτικού Συστήματος Διαχείρισης Φαρμάκων (Pharmacy Automated Dispensing System). Το σύστημα αυτό είναι πρωτοποριακό, εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας του Νοσοκομείου Χανίων και είναι η πρώτη φορά που εγκαθίσταται ένα τέτοιο σύστημα σε νοσοκομείο του ΕΣΥ στην Ελλάδα.
Το ρομποτικό σύστημα επιτελεί την αυτόματη διαχείριση ηλεκτρονικών συνταγών, την αυτόματη προετοιμασία των φαρμάκων προς διανομή στις κλινικές και την εκτέλεση συνταγών εξωτερικών ασθενών. Η λειτουργία του ρομποτικού συστήματος διασφαλίζει και επιταχύνει την ποιοτική φαρμακευτική περίθαλψη των νοσηλευόμενων και εξωτερικών ασθενών. Ταυτόχρονα απελευθερώνει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινικών υπηρεσιών προς τους ασθενείς από το φαρμακευτικό τμήμα του νοσοκομείου.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας του αυτοματοποιημένου ρομποτικού συστήματος διαχείρισης φαρμάκων έγινε από την 7η ΥΠΕ .Τη σύμβαση υπέγραψαν  για λογαριασμό του Νοσοκομείου ο Διοικητής κ. Γεώργιος Μπέας και για λογαριασμό της αναδόχου εταιρείας GPI ο CEO κ. Fabio Rossi.

Παρακολουθήστε ένα βίντεο με το Ρομποτικό Σύστημα Διαχείρισης Φαρμακείου:

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather