Αυθαίρετα: Ξαναπιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες στην Κρήτη

Αυθαίρετα: Ξαναπιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες στην Κρήτη

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών σε κοινόχρηστους δημόσιους χώρους και αιγιαλό, που είχαν «παγώσει» τον περασμένο Φεβρουάριο με νομοθετική παρέμβαση και μετά από αιτήματα και διαμαρτυρίες επιχειρηματιών, εργαζομένων και τοπικών φορέων.

Η αναστολή εκτέλεσης των πρώτων από τα περίπου 400 πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν κοινοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έληξε την 31η Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου και στην Νεκταρία Μανουσουδάκη, η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη, υπάρχει εργολαβία σε ισχύ και όλα είναι έτοιμα, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες, μέσα στην εβδομάδα, να συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις στο πλαίσιο της εκτέλεσης των προτεραιοποιημένων, βάσει βαθμολογίας, πρωτοκόλλων.

Εφόσον δεν μεσολαβήσει παράταση της αναστολής, δεδομένου ότι οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται, οι πρώτες κατεδαφίσεις θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, όπου παρατηρείται, λόγω μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης, αυξημένη παραβατικότητα. Αφορούν δε, όπως εξήγησε η κ. Κοζυράκη, αυθαίρετες μικρές κατασκευές που έχουν γίνει από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καθ’ υπέρβαση της νόμιμης άδειάς τους. Σημειώνεται ότι, με την έναρξη της διαδικασίας και πριν από το “πάγωμά” της, είχαν υλοποιηθεί δύο πρωτόκολλα κατεδάφισης και πάλι στο δήμο Αγίου Νικολάου.

Συνολικά, όπως εκτίμησε, θα εκτελεστούν 100 – 120 πρωτόκολλα, στο πλαίσιο της υπάρχουσας εργολαβίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ. Εκτός από το νομό Λασιθίου και το δήμο Αγίου Νικολάου, που κατέχει τα «πρωτεία», σημαντικός αριθμός των πρωτοκόλλων αφορά αυθαιρεσίες και στο νομό Ηρακλείου, ακόμη και στα νότια τμήματά του.

Πηγή: ertnews.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather