Αφαιρέθηκαν πληροφορίες από το “OpenCar”, λόγω προσωπικών δεδομένων

Αφαιρέθηκαν πληροφορίες από το "OpenCar", λόγω προσωπικών δεδομένων

Πριν καλά – καλά ενεργοποιηθεί η online εφαρμογή Open Car φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν προβλήματα με τα δεδομένα που εμφανίζονταν στην εφαρμογή, τα οποία και αφαιρέθηκαν. Ειδικότερα «εξαφανίστηκαν» τα στοιχεία που αφορούν στον κατασκευαστή (μάρκα) και στο χρώμα του οχήματος.

Πλέον τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν στην εφαρμογή Open Car είναι πλέον ο Αριθμός Κυκλοφορίας, ο Τύπος (επιβατικό, φορτηγό, κ.ά.), η Κατάσταση (Σε κίνηση, Σε ακινησία), η Ημερομηνία Έναρξης Ασφάλισης και η Ημερομηνία Λήξης Ασφάλισης.

Ωστόσο στελέχη της αγοράς επισημαίνουν πως εδώ και χρόνια μπορεί κάποιος να διαπιστώσει αν το όχημά του είναι ασφαλισμένο ή όχι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας hic.gr και μάλλον υπήρξε πρόβλημα με τα προσωπικά δεδομένα οπότε αφαιρέθηκαν τα προσδιοριστικά στοιχεία των οχημάτων…

Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.

Σημειώνεται ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας. Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Έτσι σε περίπτωση που κάποιος σας τρακάρει και φύγει αλλά προλάβετε να δείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του ή τον δει κάποιος περαστικός και σας ενημερώσει τότε απλά θα μπορείτε να διαπιστώσετε αν το όχημα είναι ασφαλισμένο ή ανασφάλιστο…

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather