Ξενοδόχοι Χανίων: Χρειάζεται άμεσα συντήρηση η παλιά εθνική οδός μέχρι τον Πλατανιά

Ξενοδόχοι Χανίων: Χρειάζεται άμεσα συντήρηση η παλιά εθνική οδός μέχρι τον Πλατανιά

Την άμεση έναρξη εργασιών ασφαλτόστρωσης του τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού από τους Αγίους Απόστολους μέχρι τουλάχιστον την γέφυρα του Πλατανιά, τμήμα το οποίο έχει να συντηρηθεί επαρκών τουλάχιστον μια δεκαετία με τα σημάδια της βαριάς χρήσης να είναι εμφανή σε κάθε μέτρο, ζητά από τους αρμόδιους φορείς η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων. Παράλληλα απευθύνεται στους υποψήφιους δημάρχους Χανίων και Πλατανιά τους οποίους καλεί να πάρουν θέση τόσο για το θέμα της κατάστασης του βασικού τουριστικού δρόμου των Χανίων, όσο και για το πρόβλημα της κατάληψης των πεζοδρομίων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά μήκος του.

Οι ξενοδόχοι των Χανίων στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

“Με αφορμή την πρόσφατη  κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, θέλει εκ νέου να επισημάνει  το πρόβλημα που δημιουργεί η επιπλέον κυκλοφοριακή επιβάρυνση που δέχεται  το οδικό δίκτυο της παλιάς εθνικής οδού  – ιδιαίτερα και λόγω των βαρέων οχημάτων – και η οποία έχει  επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση του  δρόμου από τους Αγίους Αποστόλους  μέχρι και τη γέφυρα του Πλατανιά.

Λόγω της μη συντήρησης του τα τελευταία δέκα χρόνια, θεωρούμε επιβεβλημένο να ενεργήσουν  άμεσα όλοι οι αρμόδιοι φορείς , για την αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα .

Επίσης, ένα ακόμα  θέμα το οποίο  έχουμε επισημάνει  πολλές φορές στο παρελθόν είναι  «κατάληψη» των πεζοδρομίων και των δρόμων από εταιρίες ενοικιάσεων και εμπορίας  αυτοκίνητων, που χρησιμοποιούν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια για να πλένουν και να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους. Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί στους κατοίκους των Χανίων και στους επισκέπτες μόνο αρνητικές εντυπώσεις καθώς  και κινδύνους τόσο στους πεζούς όσο και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, μιλώντας για τα βασικά χαρακτηριστικά ενός τουριστικού προϊόντος και σε σχέση με παλαιότερο δελτίο τύπου, που έχουμε αποστείλει με κάποια ερωτήματα, θεωρούμε επιβεβλημένο από  τους υποψήφιους δημάρχους να μας ενημερώσουν για το τι σκοπεύουν να κάνουν για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας καθώς και το όραμα τους για τον τουρισμό, ξεκινώντας από τα απλά πράγματα που προαναφέραμε.”

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather