7η ΥΠΕ Κρήτης: Μεγάλη συμμετοχή στις δράσεις για τον καρκίνο του μαστού

7η ΥΠΕ Κρήτης: Μεγάλη συμμετοχή στις δράσεις για τον καρκίνο του μαστού

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των γυναικών  στις δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού που διοργανώθηκαν από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τις μονάδες ευθύνης της, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που υπογράφει η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη:

“Στην Π.Ε. Χανίων, οι μαίες του Κέντρου Υγείας Χανίων κ.κ. Ευφροσύνη Κοτσιφάκη, Ευαγγελία Δουμένη  και  Ευαγγελία Ξοκώνη , σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο Χανίων πραγματοποίησαν  επισκέψεις και μοίρασαν έντυπο υλικό σε υπηρεσίες, ενημερώνοντας τις εργαζόμενες γυναίκες στην Περιφέρεια, την Πολεοδομία και το Κέντρο Νεότητας Σούδας του Δήμου Χανίων.

Περισσότερες από  150 γυναίκες ενημερώθηκαν κατά ομάδες, στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων ,για θέματα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, συμμετείχαν σε μαθήματα αυτοεξέτασης, ενώ υπήρξε πρόβλεψη προγραμματισμού εξετάσεων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι δράσεις συνεχίζονται με την  επίσκεψη των μαιών του ΚΥ Χανίων στις 12 Νοεμβρίου στο Εφετείο Χανίων.

Περισσότερες από 110 συνολικά  γυναίκες εξετάσθηκαν επίσης  στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου από 25 έως 29 Οκτωβρίου 2021 από τους χειρουργούς ιατρούς  κ.κ. Δέσποινα Μπουμπάκη  και  Στέλιο Μακατουνάκη. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν από το ακτινολογικό τμήμα του ΚΥ Ηρακλείου 35 μαστογραφίες ως επείγουσες, μετά από παραπομπή ιατρού, ενώ συνταγογραφήθηκαν για τον προγραμματισμό τους 40 επιπλέον, καθώς και γενικές αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα από 25 έως 29 Οκτωβρίου  οι γιατροί της Χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου εξέτασαν 40 συνολικά γυναίκες και συνταγογραφήθηκαν εξετάσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού , όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο. “

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather