Ακόμη σιγοκαίει η φωτιά στο “Βενιζέλος”

Ακόμη σιγοκαίει η φωτιά στο "Βενιζέλος"

Με αργά αλλά σταθερά βήματα προχωρά η επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο της ΑΝΕΚ “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στην προβλήτα κρουαζιέρας του λιμανιού του Πειραιά.

«Δεν έχουν καταφέρει ακόμη οι πυροσβέστες να προσεγγίσου στην αρχική εστία της πυρκαγιάς» επισημαίνουν επιτελείς του Λιμενικού και προσέθεσαν: « Εκτιμούμε ότι η φωτιά θα καίει μέχρι το Σάββατο αν όχι και την Κυριακή».

Οι ποσότητες νερού που ρίχνει η πυροσβεστική είναι τεράστιες με συνέπεια τα συνεργεία να ανοίξουν μεγαλύτερες τρύπες στα πλαϊνά του πλοίου, πάνω από την ίσαλο γραμμή προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα ευστάθειας. Το πλοίο έχει κλίση 2 μοιρών, ενώ παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μαζεύουν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.

Σήμερα το πρωϊ έβγαλαν από το πλοίο άλλα τέσσερα μισοκαμένα φορτηγά οχήματα. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα στο επάνω γκαράζ, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η κατάσβεση στο γκαράζ με τα περισσότερα φορτηγά, και μετά να επιχειρηθεί να ανοίξει το επάνω γκαράζ, εκεί όπου βρίσκονται τα αυτοκίνητα των περισσότερων επιβατών, φορτωμένα με τις αποσκευές τους.

Στο μεταξύ, η διαχείριση του ατυχήματος εν πλω από το πλήρωμα του «Ελ.Βενιζέλος» κατέδειξε αφενός πόσο καλά εκπαιδευμένοι είναι οι Έλληνες ναυτικοί και αφετέρου ότι τα συστήματα του πλοίου λειτούργησαν όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Το γεγονός ότι 1.016 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα έφθασαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά ενώ στο γκαράζ μαινόταν η φωτιά αποτελεί case study. Το πλήρωμα ήξερε ακριβώς τα έπρεπε να κάνει διατηρώντας την ηρεμία των επιβατών ενώ σο γκαράζ έκλεισαν την παροχή αέρα για να μην τροφοδοτείται η φωτιά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φλόγα αλλά μόνο καπνοί στην διάρκεια του πλού επιστροφής στο λιμάνι.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.