Πολυτεχνείο Κρήτης- Απονομή πιστοποιητικών στους εκπαιδευόμενους του ΚΕΔΙΒΙΜ

Πολυτεχνείο Κρήτης- Απονομή πιστοποιητικών στους εκπαιδευόμενους του ΚΕΔΙΒΙΜ

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023και ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο A2 του Πολυτεχνείου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Απονομής Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης και Βεβαιώσεων παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους του Προγράμματος «Βυζαντινή ζωγραφική. Θεωρία και Τεχνικές Α΄» – Τμήμα αρχαρίωντου Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Ιστορικό Τέχνης, Δρ. Αλεξάνδρα Kουρουτάκη, μέλος ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην εκδήλωση, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό,θα πραγματοποιηθείγια πρώτη φορά δημόσια παρουσίαση τουΚέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επιπλέον, θα γίνει μια σύντομη διάλεξη για τη «Θρησκευτική Ζωγραφική φορητών εικόνων στα Χανιά κατά τον 20ο αιώνα» από την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος,εν όψει της έναρξης του επόμενου κύκλου τουΠρογράμματος«Βυζαντινή ζωγραφική (Αγιογραφία). Θεωρία και τεχνικές Β΄» – Τμήμα προχωρημένων, για το οποίο οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει.

Ταέργα των εκπαιδευομένων, που παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος,παρουσιάζονται σε ψηφιακή έκθεση στην πλατφόρμα ArtSteps.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

19:00-19:15        Χαιρετισμοί

  • Αναπλ. Καθ. Φώτιος Κανέλλος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής ΗΜΜΥ
  • ΝικόλαοςΚαλογερής,Αντιπεριφερειάρχης Χανίων
  • Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς,ΓενικόςΔιευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

19:15-19:45        Παρουσίαση τουΕκπαιδευτικού Προγράμματος

  • Δρ. Νικόλαος Σπανουδάκης, Διευθυντής Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης ΚΕΔΙΒΙΜ Πολυτεχνείου Κρήτης

«Η δραστηριότητα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πολυτεχνείου Κρήτης»

  • Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, Ιστορικός Τέχνης

«Παρουσίαση των στόχων του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και της ψηφιακής έκθεσης με έργα σπουδαστών του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πολυτεχνείου Κρήτης»

  • Κωνσταντίνα Στεφανάκη, Αγιογράφος, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

«Η διδασκαλία της Βυζαντινής Αγιογραφίας στο πλαίσιο του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πολυτεχνείου Κρήτης» 

19.45- 20:15       Διάλεξη

  • Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, Ιστορικός Τέχνης

«Βυζαντινή Παράδοση και Δυτικές Επιδράσεις στην Ορθόδοξη Θρησκευτική Ζωγραφική φορητών εικόνων σε ιστορικούς Ναούς των Χανίων κατά τον 20ο αιώνα»

20:15     Απονομή Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης και Βεβαιώσεων Παρακολούθησης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πολυτεχνείου Κρήτης: https://kedivim.tuc.gr

Πληροφορίες για το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Βυζαντινή ζωγραφική (Αγιογραφία). Θεωρία και τεχνικές Β`. Τμήμα προχωρημένων»: https://www.kedivim.tuc.gr/el/ekpaideysi/ola-ta-programmata/byzantini-zografiki-b

Πληροφορίες για την ψηφιακή έκθεση: https://www.kedivim.tuc.gr/el/nea/single-news/dimioyrgia-psifiakis-ekthesis-byzantinis-zografikis

ψηφιακή έκθεση: https://www.artsteps.com/view/649ab0905f4a09e2e29d44d7

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather