500 μαθητές παρακολούθησαν την ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια με τον Μανώλη Σφακιανάκη

500 μαθητές παρακολούθησαν την ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια με τον Μανώλη Σφακιανάκη

H ΑΝΕΚ LINES, ένωσε τις δυνάμεις της με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE), και με ευθύνη απέναντι στις μελλοντικές γενιές πραγματοποίησαν την πρώτη Διαδραστική Ημερίδα με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της εταιρείας στα Χανιά,

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία που είχε στόχο την ουσιαστική ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων, σχετικά με το σημαντικό ζήτημα της online ασφάλειας, κέρδισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του κοινού και εγκαινιάζει μια σειρά ενεργειών που θα πραγματοποιήσει η ΑΝΕΚ LINES και το CSI INSTITUTE, για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου που αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο στην καθημερινότητα όλων.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανεβάκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εστιάζοντας στη σημαντικότητα του θέματος ανέφερε ότι “Όλα έχουν μια καλή και μια κακή μεριά. Όπως η Σπηλιά στη Μαραθοκεφάλα Κισάμου, όπου ο πατέρας του Μανώλη Σφακιανάκη, πατήρ Βαγγέλης, τη μεταμόρφωσε πριν από μερικά χρόνια από ποιμνιοστάσιο, στον υπέροχο χώρο που μέχρι σήμερα πραγματοποιείται η τελετή της Γέννησης του Χριστού”.

Στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί, με «πλοηγό» τον Αντιστράτηγο ε.α. ΕΛΑΣ και Πρόεδρο του CSI Institute, Μανώλη Σφακιανάκη, ενημερώθηκαν, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ο «Άνθρωπος των παιδιών», τίτλο με τον οποίο τον έχει τιμήσει η UNICEF, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η ΑΝΕΚ πάντα πρωτοπόρος και στο θέμα των παιδιών και στον τομέα της ενημέρωσης πήρε την σκυτάλη και μας κάλεσε. Στόχος όλων μας να μάθουν τα παιδιά ποιες είναι οι αλήθειες και ποιες οι πραγματικότητες για το διαδίκτυο…Το διαδίκτυο είναι φως. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κίνδυνοι. Οι κυριότερες απειλές για ένα παιδί είναι το bullying,  η εκδικητική πορνογραφία, οι καταστάσεις που ζουν τα παιδιά μέσα από ένα sexting αλλά και σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας”.  Ξεκαθάρισε, ότι πλέον “Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο φαινόμενο.  Έχουν μειωθεί τα ποσοστά του bullying και έχουν αυξηθεί τα ποσοστά του εθισμού. Ο εθισμός δεν είναι κίνδυνος. Σε καθηλώνει!  Οι κίνδυνοι είναι κάτι διαφορετικό από τον εθισμό…»

Στη συνέχεια, η Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου, ανέλυσε φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία.

Σημειώνεται ότι οι 500 μαθητές που παρακολούθησαν την ημερίδα από το Γυμνάσιο Βάμου, το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, το 3ο Γυμνάσιο Χανίων και το Γυμνάσιο Βουκολιών, είχαν την ευκαιρία πριν την έναρξη να ξεναγηθούν στην θεματική έκθεση για τα 50 χρόνια της ΑΝΕΚ LINES, που βρίσκεται στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας.

Tην υλοποίηση της διαδραστικής ημερίδας, υποστήριξαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather