5ο Γυμνάσιο Χανίων: Να μην μειωθούν τα τμήματα, όπως σχεδιάζεται

5ο Γυμνάσιο Χανίων: Να μην μειωθούν τα τμήματα, όπως σχεδιάζεται

Την αναστολή της απόφασης για μείωση του αριθμού των τμημάτων κατά την επερχόμενη σχολική χρονιά, στο 5ο Γυμνάσιο Χανίων στην περιοχή της ΑΒΕΑ στη Νέα Χώρα, ζητούν οι καθηγητές και οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου, καθώς και η Ένωση Γονέων Χανίων, από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά η κοινή τους επιστολή είναι η ακόλουθη:

Στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση. Στο σχολείο μας το 5ο Γυμνάσιο Χανίων μειώθηκε, με βάση το γράμμα του νόμου, ο αριθμός των τμημάτων, με άμεση συνέπεια την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα! Και αυτό σε μία πόλη, που βρίσκεται σε υγειονομική κρίση, με σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας.

Σε αυτό το ζοφερό καθεστώς της πανδημίας, ζητάμε να μη μειωθεί ο αριθμός των τμημάτων που λειτουργούν στο σχολείο μας, ακολουθώντας εξάλλου το αίτημα των φορέων για τμήματα μέχρι 15 μαθητών μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Διαφορετικά θα φτάσουμε στα 28 άτομα (μαθητές, καθηγητές και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό) μέσα στη σχολική αίθουσα.

Σε ένα σχολείο που διαθέτει επαρκή αριθμό αιθουσών διδασκαλίας, είναι παράλογο να συνωστίζονται τόσα άτομα σε μία αίθουσα, παραβιάζοντας τους υγειονομικούς κανόνες του υπουργείου και των ειδικών. Δεν είναι λοιπόν αντιφατικό και ακατανόητο, υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες, και ενώ στις κοινωνικές συναθροίσεις δεν επιτρέπεται συνάθροιση άνω των 9 ατόμων, να επιβάλλεται ο συγχρωτισμός 25 και πλέον ατόμων μέσα στις σχολικές αίθουσες;  Κι αν νοσήσει κάποιος ποιος θα φέρει την ευθύνη;

Επομένως, θα περιμέναμε η Πολιτεία (Υπουργείο Παιδείας, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων,) να ικανοποιήσει το αίτημά μας για τη διατήρηση πέντε τμημάτων στη Β΄ τάξη, δείχνοντας έτσι ότι συμμερίζεται την εύλογη αγωνία μας για την ασφάλεια και την υγεία όλων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους και να μην παραμείνει προσκολλημένη στο γράμμα του νόμου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather