Αντιπλημμυρικά έργα επιθεώρησε ο Απ.Βουλγαράκης

Αντιπλημμυρικά έργα επιθεώρησε ο Απ.Βουλγαράκης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, επισκέφτηκε την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που εκτελούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στους Δήμους Πλατανιά και Χανίων, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών.

Κατ’αρχήν επισκέφτηκαν το δρόμο Ροδοπού – Μένιες, όπου εκτελούνται δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, τα οποία αφορούν στην αποκατάσταση της ομαλής ροής του υπάρχοντος ρέματος και στην αποκατάσταση βλαβών από πλημμυρικά φαινόμενα (κατάρρευση τοίχων αντιστήριξης, κατολισθήσεις, καταστροφή ασφαλτικών), και διαπίστωσαν ότι τα έργα προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τους ποταμούς Γερανιώτη, Πλατανιανό και Κλαδισσό, όπου εκτελούνται εργασίες προϋπολογισμού 245.000 Ευρώ για τον καθαρισμό της κοίτης τους από καλάμια και απορρίμματα, την άρση των εμποδίων στη ροή των υδάτων, και την απομάκρυνση των καταπτώσεων από τις όχθες, σε μήκος περίπου 1 χμ για το καθένα, προκειμένου να αποφευχθούν εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Αξιοσημείωτο είναι ότι παράλληλα εκτελέστηκε και ολοκληρώθηκε το έργο καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών του Δήμου Κισσάμου και του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, συνολικού προϋπολογισμού 245.000 Ευρώ.

Τέλος, τις επόμενες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης πρόκειται να επισκεφτεί όλους τους υπόλοιπους Δήμους όπου εκτελούνται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και όπου προγραμματίζονται νέα έργα για τον ίδιο σκοπό.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση