Δημοτική Αρχή Κισάμου: «Υλοποιούμε μεγάλες αθλητικές υποδομές»

Δημοτική Αρχή Κισάμου: «Υλοποιούμε μεγάλες αθλητικές υποδομές»

Η Δημοτική Αρχή Κισάμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «υλοποιεί μεγάλες αθλητικές υποδομές».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της σημειώνει τα ακόλουθα:

“Την τετραετία 2019-23, η Δημοτική Αρχή Μυλωνάκη υλοποίησε και δρομολόγησε σειρά έργων, με στόχο την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και την προσέλκυση των πολιτών, κυρίως παιδιών και νέων, σε αθλητικές δραστηριότητες.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε τις 3 μεγάλες αθλητικές υποδομές που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην Κίσαμο, το Κλειστό Γυμναστήριο Κισάμου, την ολοκληρωμένη αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Κισσάμου και την δημοπράτηση της κατασκευής του Γηπέδου Πλατάνου.

Κλειστό Γυμναστήριο Κισάμου

Ο Δήμος Κισάμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου «Αποπεράτωση κλειστού γυμναστηρίου με κτίριο γραφείων – αποδυτηρίων Δήμου Κισάμου», ένα έργο μείζονος σημασίας και πνοής για τον Δήμο Κισάμου, το οποίο δρομολογήθηκε μετά από πολλά χρόνια και ήδη αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου με συνολικό εμβαδόν 2.000 τ.μ. και χωρητικότητα περίπου 350 θέσεων θεατών συν τις θέσεις ΑμεΑ. Η κατασκευή θα αποτελείται από τον κυρίως χώρο του κλειστού γηπέδου, από τους χώρους των κερκίδων, τον χώρο ενός μικρού γυμναστηρίου, τους χώρους των αποδυτηρίων, τον χώρο του μηχανοστασίου κ.α.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 2.100.000 ευρώ και το έργο έχει συμβασιοποιηθεί και εκτελείται με φορέα υλοποίησης την Περιφέρειας Κρήτης.

Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Κισάμου

Από τις αρχές του 2014, από την τότε Δημοτική Αρχή Μυλωνάκη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την πλήρη αναβάθμιση του σταδίου, κατασκευάστηκε ο νέος συνθετικός τάπητας του γηπέδου. Βάσει του σχεδιασμού αυτού, η Περιφέρεια Κρήτης, δρομολόγησε σε φάσεις την ανακατασκευή όλου του χώρου που αφορά κυρίως στα αγωνίσματα στίβου.

Στα πλαίσια αυτά ολοκληρώθηκε η «Αναβάθμιση Δ. Σταδίου Κισάμου – Ανακατασκευή χώρου στίβου» ύψους 350.000€ και το 2020 ξεκίνησε η δημοπράτηση του δεύτερου έργου, με τίτλο «Βελτίωση αγωνιστικού χώρου Δημοτικού Σταδίου Κισάμου» ύψους 300.000€ για την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του αγωνιστικού χώρου (πέταλα) του στίβου.

Στο πλαίσιο του έργου που ολοκληρώθηκε, τοποθετήθηκε ταρτάν πίσω από τις εστίες, δημιουργήθηκε νέα περίφραξη στη βόρεια πλευρά του σταδίου και τοποθετήθηκαν ειδικά αντιανεμικά πάνελ από πλεξιγκλάς για την προστασία του σταδίου από την θάλασσα και δημιουργήθηκαν κανάλια απορροής των υδάτων. Με ίδιους πόρους του Δήμου, έγιναν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της υπάρχουσας τσιμεντένιας περίφραξης, συντηρήθηκαν οι υπάρχουσες αίθουσες αποδυτηρίων, ενώ για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των αθλητικών συλλόγων της περιοχής, έγινε προμήθεια δύο νέων προκατασκευασμένων αιθουσών για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι γυμναστηρίου.

Επίσης, ο υποβαθμισμένος και εγκαταλειμμένος φωτισμός του σταδίου, αντικαταστάθηκε με άμεσο όφελος για τους αθλούμενους, οι οποίοι μπορούν πλέον με ευκολία να αθλούνται και μετά το πέρας της δύσης του ήλιου.

Το έργο ολοκληρώθηκε και το 2023 περάσαμε στην τρίτη και τελευταία φάση, με το έργο ανακατασκευής των κερκίδων που εκτελείται και το οποίο περιλαμβάνει καθαίρεση των παλαιών επικίνδυνων τμημάτων, δημιουργία νέων τμημάτων και προμήθεια πλαστικών καθισμάτων για την συνολική αναβάθμιση των κερκίδων.

Συνολικά το ύψος των έργων στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου φτάνουν τις 800.000€.

Κατασκευή Γηπέδου Πλατάνου

Μια ακόμα προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Μυλωνάκη που υλοποιείται αφορά στην ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου Πλατάνου,  που θα εξυπηρετεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τις ανάγκες προπόνησης και αγώνων των τοπικών ομάδων όπως επίσης και τις ανάγκες άθλησης, εκγύμνασης και αναψυχής όλων των κατοίκων του Δήμου.

Από το 2020, ο Δήμος σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια εκπόνησε τη μελέτη και εξασφάλισε τις αδειοδοτήσεις του έργου σύμφωνα και με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ (με κυριότερη τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης που εμφανίζονταν ως δασική).

Στη συνέχεια ο κ. Περιφερειάρχης χρηματοδότησε το έργο, ενώ υπεγράφη και προγραμματική σύμβαση του Δήμου Κισάμου με την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία αναλαμβάνει να υλοποιήσει το έργο, προϋπολογισμού 365.000 €.

Το έργο, που έχει δημοπρατηθεί, θα περιλαμβάνει την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου από συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, υποβάσεις, κατασκευή υποδομών και εξωτερικής περίφραξης, καθώς και δικτύου ηλεκτροδότησης και φωτισμού”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather