2,7 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στο Δήμο Αποκορώνου

2,7 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στο Δήμο Αποκορώνου

Εγκρίθηκε το έργο με τίτλο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αποκορώνου- Υπόεργο 1» από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 2.738.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, το έργο έχει αντικείμενο την εξυγίανση και την ασφαλτόστρωση του καταστρώματος δεκαοκτώ (18) αγροτικών οδών που βρίσκονται εντός διαφόρων δημοτικών ενοτήτων του Δήμου και εξυπηρετούν γεωργικές καλλιέργειες.

Με το συγκεκριμένο έργο ικανοποιούνται οι παρακάτω στόχοι:

1. Διατήρηση και βελτίωση των συνθηκών πρωτογενούς παραγωγής σε μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή που προσδιορίζεται από δενδρώδεις καλλιέργειες.

2. Στήριξη της ανάπτυξης στον συνδυασμό παραλιακού και ορεινού τουρισμού – αγροτουρισμού με τη διευκόλυνση της παραγωγής και τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, βελτιώνεται το εισόδημα του ντόπιου παραγωγού και δημιουργούνται θετικές προϋποθέσεις διάθεσης των τοπικών προϊόντων σε τουριστικές και αγροτουριστικές μονάδες της περιοχής.

3. Αναβάθμιση του ανθρώπινου στοιχείου και η εκμετάλλευση του λεγόμενου «συγκριτικού πλεονεκτήματος της υπανάπτυξης», με την προστασία του οικοσυστήματος και τη στήριξη της ανάπτυξης σε μακροπρόθεσμα βιώσιμες επιλογές (ανάπτυξη διαρκής και αυτοσυντηρούμενη) οδηγεί στη Σεβελτιστοποίηση των συνθηκών εκμετάλλευσης του γεωργικού χώρου και οδηγεί σε αποφυγή συνεχούς επέκτασης αυτού από φαινόμενα υπολειτουργίας υφιστάμενων υποδομών.

4. Ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των κατοίκων για την ανάγκη διαφύλαξης, προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από σημαντικές διευκολύνσεις πρόσβασης αποκλειστικά στα σημεία που δημιουργούν εισόδημα προς αυτούς στην περιοχή με σύγχρονη αποφυγή της περαιτέρω επέκτασης των υποδομών σε βάρος του τοπίου.

5. Συγκράτηση του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή και η δημιουργία καλύτερου κλίματος επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα.

6. Βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και τη μείωση φθορών των κινούμενων οχημάτων.

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των προσπαθειών της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου καθώς άλλο ένα έργο με πολλαπλά οφέλη , με το κυριότερο τη βελτίωση ποιότητας ζωής κατοίκων της υπαίθρου, προχωρά. Οι υποσχέσεις υλοποιούνται και έπεται συνέχεια.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather