187 οι ασθενείς με covid-19 στα νοσοκομεία της Κρήτης – ‘Εκκληση επιστημόνων για εμβολιασμό

187 οι ασθενείς με covid-19 στα νοσοκομεία της Κρήτης - 'Εκκληση επιστημόνων για εμβολιασμό

Στους 187 ανέρχονται οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή τους στα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Κατακόρυφη άνοδος σημειώθηκε στις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Χανίων. Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει δεχτεί 71 ασθενείς.

Αναλυτικά:

• Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 71 ασθενείς – 67 στην κλινική covid – 4 σε ΜΕΘ
• Νοσοκομείο Ρεθύμνου – 16 ασθενείς – 14 στην κλινική covid – 2 σε ΜΕΘ
• ΠΑΓΝΗ – 49 ασθενείς – 35 στην κλινική covid – 14 στην ΜΕΘ
• Βενιζέλειο – 38 ασθενείς – 32 στην κλινική covid – 6 σε ΜΕΘ
• Νοσοκομείο Ιεράπετρας – 5 ασθενείς στην κλινική Covid
• Νοσοκομείο Νεάπολης 5 ασθενείς στην κλινική Covid
• Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου – 3 ασθενείς στην κλινική Covid

Έκκληση για εμβολιασμό από επιστημονικούς φορείς του Ρεθύμνου

Στο μεταξύ με κοινή ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου και της Ένωση Φαρμακοποιών Ρεθύμνου, καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Αναλυτικά:

«Διανύοντας ήδη τον δεύτερο χρόνο πανδημίας, έχουμε θρηνήσει στη χώρα μας χιλιάδες θύματα, έχουμε διαρκή αγωνία για όσους νοσούν ή βρίσκονται αντιμέτωποι με επιπλοκές της νόσου covid19, ενώ ταυτόχρονα οι μεταλλάξεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Από τον Ιανουάριο του 2021, έχουμε στη διάθεση μας τον διαχρονικά πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο, διαχείρισης αυτής της κατάστασης. Τον εμβολιασμό.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έχουν από τότε εμβολιαστεί, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Σε μια καθολική προσπάθεια που όμοια της δεν έχει καταγραφεί ποτέ έως τώρα.

Σας προτρέπουμε να εμβολιαστείτε άμεσα. Τα εμβόλια αποδεικνύονται αποτελεσματικά σε ποσοστό που αγγίζει το 90%, προφυλάσσοντας σας από σοβαρή νόσηση ή θάνατο. Παράλληλα το ποσοστό σοβαρών παρενεργειών κυμαίνεται σε ποσοστό 0,004%. Τα οφέλη σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο είναι πολλαπλάσια σε σχέση με την ελαχίστη πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών παρενεργειών.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την πανδημία και όλοι μαζί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε».

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather