Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ικανοποίηση σε Πλατανιά και Κίσαμο για τις εξελίξεις στην κατασκευή του ΒΟΑΚ

Ικανοποίηση σε Πλατανιά και Κίσαμο για τις εξελίξεις στην κατασκευή του ΒΟΑΚ

 

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι δήμαρχοι Πλατανιά και Κισάμου, με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την ανακατασκευή του ΒΟΑΚ, στα όρια των δήμων τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η βελτίωση του τμήματος του ΒΟΑΚ από τα Χανιά μέχρι την Κίσαμο θα ενταχθεί στην κύρια φάση του έργου που αφορά το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο, και όχι σε άλλη μεταγενέστερη φάση κατασκευής, όπως είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Με κοινή τους ανακοίνωση οι κ.κ. Μαλανδράκης και Μυλωνάκης, αναφέρουν σχετικά με το θέμα αυτό:

“Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δημόσια ξεκάθαρη δήλωση ότι ο νέος ΒΟΑΚ θα ξεκινά από την Κίσαμο, καθώς το τμήμα Χανιά – Πλατανιάς – Κίσαμος μπορεί να μην είναι ώριμο μελετητικά, αλλά είναι έργο κατασκευαστικά απλούστερο, με χαμηλότερο κόστος και υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, που δικαιολογούν την ένταξή του στο κύριο σκέλος του έργου του νέου σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου.

Η δέσμευση αυτή του Πρωθυπουργού, με την επιχειρηματολογία που τη συνοδεύει, δικαιώνει πλήρως μια σειρά εγγράφων, παρεμβάσεων και συναντήσεων της Αντιπεριφέρειας Χανίων και των Δήμων Κισάμου και Πλατανιά, που έγιναν όλους τους προηγούμενους μήνες, με επιστέγασμα την πρόσφατη σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται ακριβώς για την τεκμηρίωση και τα επιχειρήματα που είχαν αναπτυχθεί αναλυτικά από τους παραπάνω φορείς, για την υποστήριξη του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού στόχου, και που τοποθετούν πλέον το τμήμα Χανιά – Πλατανιάς – Κίσαμος στην πρώτη φάση της κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ.

Πλέον αυτό που επείγει είναι η επίσπευση και ολοκλήρωση των μελετών ώστε να προχωρήσει το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο.

Επίσης θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την αναφορά του Πρωθυπουργού στην ανάγκη συντήρησης του υφιστάμενου ΒΟΑΚ, καθώς και τη διαβεβαίωσή του για άμεση δρομολόγηση τόσο των έργων αποκατάστασης (κατολισθήσεις – καταπτώσεις), όσο και των έργων οδικής ασφάλειας”.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x