Άξιος! Γέμισε Χανιώτες η Πόλη για την χειροτονία του Επισκόπου Δορυλαίου, Δαμασκηνού Λιονάκη

Άξιος! Γέμισε Χανιώτες η Πόλη για την χειροτονία του Επισκόπου Δορυλαίου, Δαμασκηνού Λιονάκη

Γέμισε η Κωνσταντινούπολη Χανιώτες και Χανιώτισσες για την εις Επίσκοπον χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Δορυλαίου, Δαμασκηνού. Εκατοντάδες συμπατριώτες του κληρικοί και λαϊκοί, από Χανιά και από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού, συγγενείς, φίλοι και πνευματικά παιδιά του κ.κ. Δαμασκηνού ταξίδεψαν οδικώς και αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη, για την χειροτονία του, στον Ιερό Ναό Παμμεγγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος ὑπό τοῦ Παναγιωτάτου Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Βασίλης Διγαλάκης.

Παρακολουθήστε την στιγμή που ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφωνεί το “Άξιος” για τον νέο Επίσκοπο Θεοφιλέστατο Δαμασκηνό, ενώ ταυτόχρονα ο Ιερός Ναός “δονείται” απο το “Άξιος” που φώναξαν όλοι οι παρευρισκόμενοι για τον νέον Επίσκοπο ο οποίος θα είναι και ο νέος Βοηθός του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Δημοσιεύτηκε από Ευστράτιος Χατζηδάκης στις Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Το μήνυμα και τις συμβουλές του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου Δαμασκηνό.

Δημοσιεύτηκε από Ευστράτιος Χατζηδάκης στις Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. κ. Δαμασκηνός (κατά κόσμον Νικόλαος Λιονάκης) γεννήθηκε στον Πλατανιά Χανίων, την 7η Ιανουαρίου 1979.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές, φοίτησε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, και έπειτα στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου αποφοίτησε με άριστα.

Στη συνέχεια παρακολούθησε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Σαμπεζύ της Γενεύης. Το 2007 εκάρη μοναχός και διάκονος στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων.

Το 2011 διορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather