1-4 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης»

1-4 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης»

Από τη 1 έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» με συναυλίες, εκθέσεις, ομιλίες, δρώμενα στα Χανιά.

Δύο χρόνια μετά το θάνατο του Κορυφαίου Συνθέτη, ο τόπος του, τιμώντας τη Mνήμη του, συνεχίζει με ένα πλούσιο πρόγραμμα το «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο πραγματοποιείται από το 2015 στα Χανιά.

Σε συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι των διοργανωτών (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Χανίων, ΚΈΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη) κάλεσαν τους Χανιώτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.
Ειδικότερα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 11.30 στο κοιμητήριο Γαλατά επιμνημόσυνη δεηση στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη και στις 12.30 στην Αγ. Μαρίνα τελετή ονομασίας της παλιάς εθνικής οδού σε λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη. Στη συνέχεια στη 1 το μεσημέρι στο πατρικό σπίτι Θεοδωράκηδων η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη. Στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ομιλία του ομ. καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννη Κουγιουμουτζάκη και ρεσιτάλ κιθάρας του Κωνσταντίνου Μανωλκίδη.
Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο ΚΑΜ ρεσιτάλ από τον Απόστολο Παληο και στις 7 μ.μ. στο ενετικό λιμάνι ορχήστρα μαζί με επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς θα τραγουδήσουν Μίκη Θεοδωράκη σε εκδήλωση με τίτλο: Είμαστε 1013.
Τη Δευτέρα 4/9 στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΜ ομιλία για τις εκκλησιαστικες συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη από τον μουσικολόγο Παναγιώτη Ανδριοπουλο και στις 8.30 μ.μ. στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης θα ερμηνεύσει κορυφαίες δημιουργίες του μεγάλου συνθέτη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather