Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

“Ψυχρή λίμνη”, το βόρειο ρεύμα και η τοπογραφία, επηρεάζουν με πολύ έντονα φαινόμενα την Κρήτη

“Ψυχρή λίμνη”, το βόρειο ρεύμα και η τοπογραφία, επηρεάζουν με πολύ έντονα φαινόμενα την Κρήτη

 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν το τριήμερο Τρίτη 20/10 – Πέμπτη 22/10 στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας, οι οποίες στο χάρτη που ακολουθεί έχουν τη μορφή ψυχρής λίμνης, θα ευνοήσουν την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής – ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα – ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της ψυχρής λίμνης, με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 22/10.

https://meteo.gr/UploadedFiles/articlePhotos/OCT20/CreataRains_Oct22.jpg

Η “νύκτα έγινε ημέρα” με τους χιλιάδες κεραυνούς

Περισσότερους από 3700 κεραυνούς έχει καταγράψει έως τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης 20/10 το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί, όπου με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται τα σημεία όπου ανιχνεύθηκαν οι καταιγίδες.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα οποία εντοπίζονται στην Κρήτη.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x