Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Χανιά: Διαδικτυακά φέτος το Chaniartoon Festival

 

Livestreaming παρουσιάσεις και ψηφιακές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας θα περιλαμβάνει φέτος το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας.

To Chaniartoon – International Comic & Animation Festival, προχωράει σε μια σειρά δράσεων στη προσπάθειά του να στηρίξει τους καλλιτέχνες του χώρου.

Το Chaniartoon προχωράει στις ακόλουθες δράσεις, εκμεταλλευόμενο τις πλέον σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες:

  1. Digital Artist Alley: Ψηφιακή εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για Virtual Reality μάσκα εικονικής πραγματικότητας ή για υπολογιστή. Ο χρήστης θα μπορεί να επισκεφθεί ψηφιακά τον χώρο του Artist Alley, να δει τα έργα των καλλιτεχνών καθώς και βίντεο τους.
  2. Web Artist Alley: Το Artist Alley, θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, σε ειδική κατηγορία όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να δει τις πληροφορίες του κάθε καλλιτέχνη, καθώς και ενδεικτικά δείγματα από τα έργα του.
  3. Livestreaming Παρουσιάσεις: Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν σε livestraming τα comic τους ή κάποιο μέρος της δουλειάς τους
  4. Augmented Reality Exhibition: H φετινή έκθεση, θα είναι προσβάσιμη μέσω της εφαρμογής του φεστιβάλ για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ. Ο θεατής θα μπορεί να δει το σύνολο της έκθεσης μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας, κάνοντας την βόλτα του στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Μια υπαίθρια ψηφιακή έκθεση για πρώτη φορά στο παλιό λιμάνι!

Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις, καλούνται να συμπληρώσουν μέχρι 31 Αυγούστου την σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα http://www.chaniartoonfest.gr/index.php/el/artist-alley

Το κόστος είναι δωρεάν για όλους τους καλλιτέχνες, σε μια προσπάθεια να δείξουν την δουλειά τους, την δύσκολη αυτή περίοδο.

Το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival, θα πραγματοποιηθεί 11 με 20 Σεπτέμβρη 2020 στα Χανιά. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και της ASIFA HELLAS ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και η Κεππεδηχ ΚΑΜ.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x