Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Το παλαιότερο καφέ «La Glace» της Κοπεγχάγης είναι το 45ο καφέ που γίνεται μέλος του EHICA

 

Ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA) καλωσορίζει με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό το Ιστορικό Καφέ «La Glace», που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη, στη Δανία. Πρόκειται για το 45ο Ιστορικό Καφέ που συμμετέχει ως μέλος στον EHICA με τη Δανία να γίνεται αυτόματα η 12η χώρα στην οποία δραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος!

Το Ιστορικό Καφέ «La Glace» είναι το παλαιότερο Καφέ στη Δανία. Ιδρύθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1870 και βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης. Από το σημαντικότατο αυτό Καφέ έχουν περάσει ήδη έξι γενιές Δανών και σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία αποτελεί σημείο αναφοράς της Κοπεγχάγης, αγαπημένο Καφέ των αστικών οικογενειών -και όχι μόνο. Στους όμορφους όμορφους χώρους του, φιλοξενούνται  ανέκαθεν προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών ενώ ορισμένα από τα φημισμένα γλυκά του έχουν ονομασίες διασήμων Δανών.

Η συνεργασία του Ιστορικού Καφέ «La Glace» με τον EHICA σηματοδοτεί επίσης τη συμμετοχή του «La Glace» στην Πολιτιστική Διαδρομή «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και φιλοδοξεί να αποσπάσει την πιστοποίηση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στη διαδρομή αυτή συμμετέχουν -μέχρι σήμερα- 12 χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Μάλτα, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Βέλγιο και Δανία).

Για το Ιστορικό Καφέ «La Glace» υπάρχουν αναφορές σε βιβλία ενώ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και σπουδαιότερα Ιστορικά Καφέ διεθνώς.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x