Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Νέα τμήματα και περισσότερα κρεβάτια στο νοσοκομείο Χανίων

 

Μια σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Χανίων και την παροχή υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών Υγείας για τους πολίτες της Δυτικής Κρήτης, σηματοδοτεί η δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. (υπ’ αριθμ: 6166/Τεύχος Β’/31-12-2018) του νέου Οργανισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

O νέος Οργανισμός, ήταν προτεραιότητα της Διοίκησης και προβλέπει νέα τμήματα, νέες ειδικότητες και περισσότερες κλίνες στο νοσοκομείο, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, οι κλίνες νοσηλείας αυξάνονται από 460 σε 480. Επίσης προβλέπονται και 200 κλίνες, οι οποίες εντάσσονται στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας που περιλαμβάνει τρεις ξενώνες και δύο οικοτροφεία.

Οι θέσεις των μόνιμων ιατρών με το νέο Οργανισμό αυξάνονται από 187 σε 197, ενώ γίνεται πραγματικότητα ένα χρόνιο αίτημα της Χανιώτικης κοινωνίας καθώς συστήνεται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων.

Εκτός από την ΜΕΘ Παίδων, στο νοσοκομείο Χανίων συστήνονται και οι παρακάτω ειδικές μονάδες:

1. Δερματολογική.

2. Ενδοκρινολογική.

3. Αγγειοχειρουργική.

4. Παιδοορθοπεδική.

5. Μετααναισθητικής Φροντίδας.

6. Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

7. Παιδοψυχιατρική.

Με το νέο Οργανισμό προτεραιότητα της Διοίκησης αποτελεί η στελέχωση των ανωτέρω νέων ειδικών μονάδων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να τεθούν σε πλήρη λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν.

Σημειώνεται τέλος ότι μικρότερης έκτασης αλλαγές πραγματοποιούνται με το νέο Οργανισμό και στην διάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χανίων, με σημαντικότερη αλλαγή την σύσταση Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x