Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για τους “αιώνιους φοιτητές”

Τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για τους “αιώνιους φοιτητές”

 

Με στόχευση να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ., η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να προχωρήσει σε θέσπιση του ανώτατου ορίου σπουδών στα ΑΕΙ, ρύθμιση που προκαλεί τις αντιδράσεις των αριστερών φοιτητικών παρατάξεων και είναι ένας εκ των λόγων για τους οποίους έχουν γίνει ολιγοήμερες καταλήψεις σχολών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας εξετάζεται η διάρκεια του ανώτατου χρόνου σπουδών. Συγκεκριμένα, η διάρκεια που ετέθη από τον νόμο 4009/2011 ήταν το λεγόμενο  «ν+2» όπου «ν» ο ελάχιστος χρόνος σπουδών κάθε τμήματος/σχολής.

Η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να επαναφέρει τη ρύθμιση για τους πρωτοετείς φοιτητές, ωστόσο εξετάζεται να είναι βελτιωμένη υπέρ των φοιτητών, δηλαδή ν+3 ή 2ν. Επίσης, εύλογα θα δοθεί μεταβατική περίοδος στους νυν φοιτητές που είναι «αιώνιοι» ή φοιτούν σε έτος σπουδών από το δεύτερο και πάνω.

Ήδη πάντως αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αντιδράσει, ενώ για αύριο προγραμματίζεται νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x