Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ένωσης Καταναλωτών, για την στήριξη ευπαθών οικογενειών δικαιούχων του Ε.Π. ΤΕΒΑ

 

Τη σύμβαση που αφορά στην παροχή συνοδευτικών μέτρων στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2020 Περιφέρεια Κρήτης» ύψους 55.000 ευρώ, συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΝ.ΚΑ. Κρήτης) Νίκος Τζανάκης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά.

Συγκεκριμένα η Ένωση Καταναλωτών σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης και υπό την επίβλεψη και το συντονισμό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας θα υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:

  1. Διοργάνωση δραστηριοτήτων για τα παιδιά των ωφελούμενων του Ε.Π. του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης.
  2. Παροχή συμβουλών διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού 2020-2021 στους ωφελούμενους του Ε.Π. του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης.
  3. Διοργάνωση πολυθεματικών δραστηριοτήτων στους ωφελούμενους του Ε.Π. του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης.
  4. Παροχή νομικών συμβουλών σε νοικοκυριά-ωφελούμενους του Ε.Π. του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και υλοποιεί ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την οικονομική και την ψυχο-κοινωνική τους στήριξη. Η υπογραφή της  σύμβασης είναι ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ και την αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και νομικών τους προβλημάτων».

Επίσης, στα πλαίσια της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής, η Περιφέρεια Κρήτης έχει υπογράψει Προγραμματικές Συμβάσεις με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ), οι οποίες θα υλοποιήσουν συνοδευτικά μέτρα που αφορούν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και προστασίας της υγείας και ενημέρωσης των ωφελούμενων του Προγράμματος σε θέματα ειδικών εκτάκτων περιστάσεων (COVID-19), στην ψυχο-κοινωνική στήριξη, στην εφαρμογή του κοινωνικού φροντιστηρίου και σε δράσεις καθοδήγησης.

Εξάλλου ολοκληρώθηκε η 3η διανομή των ειδών παντοπωλείου και κρέατος στους ωφελούμενους του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης και ευχαριστούμε τους συναδέλφους των κοινωνικών υπηρεσιών των συμπραττομένων φορέων για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης στην Περιφέρεια, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Πρόεδρο της ΕΝ.ΚΑ. Κρήτης, παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρος Επιτροπάκης,  ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Κώστας Δρακάκης, η Κοινωνική Λειτουργός της Ένωσης Μαρίνα Χατζητζάνου, και τα στελέχη της ΕΝ.ΚΑ. Μαρία Μανωλάκη και Πηνελόπη Μιχελάκη.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x