Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Συνεχίζονται οι “Τετάρτες των φιλολόγων” στο Πνευματικό Κέντρο

Συνεχίζονται οι “Τετάρτες των φιλολόγων” στο Πνευματικό Κέντρο

 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, καθιερώνει τις Τετάρτες των Φιλολόγων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ώρα 21:00. Πρόκειται για επιμορφωτικές συναντήσεις που απευθύνονται σε φιλολόγους, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα φίλους του λόγου. Μετά την εισήγηση θα ακολουθεί συζήτηση για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Η τρίτη συνάντηση  (Τετάρτη 6-11-2019) με εισηγήτρια τη Στεργιανή Ζανέκα (δρ. Φιλολογίας, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κρήτης) έχει θέμα:

«Η γέννηση της τραγωδίας κατά τον Νίτσε. Η σύζευξη του Απολλώνειου και του Διονυσιακού πνεύματος στην αρχαία τραγωδία»

Η εισηγήτρια θα παρουσιάσει την άποψη του Νίτσε για την γέννηση της τραγωδίας και πώς αυτή συνδέεται με τη δυαδικότητα του απολλώνειου και του διονυσιακού πνεύματος. Πιο συγκεκριμένα, στην προοδευτική ανέλιξη της τέχνης αυτές οι δύο παρορμήσεις, οι τόσο διαφορετικές, προχωρούν παράλληλα, τις περισσότερες φορές σε ανοιχτές συγκρούσεις. Στο πλαίσιο της συζήτησης που θα ακολουθήσει θα αναλυθεί η σύζευξή τους στο ταυτόχρονα διονυσιακό και απολλώνειο έργο τέχνης: την αττική τραγωδία.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x